Aké sú reaktanty reakcie závislé od svetla?
Aké sú reaktanty reakcie závislé od svetla?

Video: Aké sú reaktanty reakcie závislé od svetla?

Video: Aké sú reaktanty reakcie závislé od svetla?
Video: Фотосинтез: Биохимия, объясняющая, как растения получают пищу 2024, Smieť
Anonim

Vo fotosyntéze sú to chlorofyl, voda a oxid uhličitý reaktanty . GA3P a kyslík sú Produkty . Vo fotosyntéze sú voda, oxid uhličitý, ATP a NADPH reaktanty.

Navyše, aké sú reaktanty svetelných reakcií fotosyntézy?

Reaktantmi fotosyntézy sú svetelná energia, voda, oxid uhličitý a chlorofyl, zatiaľ čo produkty áno glukózy (cukor), kyslík a vodou.

Ďalej, aké sú produkty reakcií fotosyntézy závislých na svetle a nezávislých na svetle? Dve fázy fotosyntézy: Fotosyntéza prebieha v dvoch fázach: reakcie závislé od svetla a Calvinov cyklus (reakcie nezávislé na svetle). Reakcie závislé na svetle, ktoré prebiehajú v tylakoidnej membráne, využívajú na výrobu svetelnú energiu ATP a NADPH.

Aké sú teda reaktanty Calvinovho cyklu?

Reakcie Calvinovho cyklu pridávajú uhlík (od oxid uhličitý v atmosfére) na jednoduchú päťuhlíkovú molekulu nazývanú RuBP. Tieto reakcie využívajú chemickú energiu z NADPH a ATP ktoré boli vyrobené v svetelné reakcie . Konečným produktom Calvinovho cyklu je glukóza.

Aké sú 3 produkty reakcií závislých od svetla?

Pri fotosyntéze sú reaktantmi chlorofyl, voda a oxid uhličitý. GA3P a kyslík sú produkty. Pri fotosyntéze voda, oxid uhličitý, ATP a NADPH sú reaktanty. RuBP a kyslík sú produkty.

Odporúča: