Aké sú reaktanty reakcií závislých od svetla?
Aké sú reaktanty reakcií závislých od svetla?

Video: Aké sú reaktanty reakcií závislých od svetla?

Video: Aké sú reaktanty reakcií závislých od svetla?
Video: Лесли Морган Штайнер: Почему жертвы домашнего насилия не уходят от своих мучителей 2024, Apríl
Anonim

Vo fotosyntéze sú kyslík, oxid uhličitý, ATP a NADPH reaktanty . GA3P a voda sú Produkty . Vo fotosyntéze sú to chlorofyl, voda a oxid uhličitý reaktanty.

Aké sú potom reaktanty Calvinovho cyklu?

Reakcie Calvinovho cyklu pridávajú uhlík (od oxid uhličitý v atmosfére) na jednoduchú päťuhlíkovú molekulu nazývanú RuBP. Tieto reakcie využívajú chemickú energiu z NADPH a ATP ktoré boli vyrobené v svetelné reakcie . Konečným produktom Calvinovho cyklu je glukóza.

Ďalej, aký je iný názov pre reakcie nezávislé od svetla? Existujú tri fázy svetlo - nezávislé reakcie , súhrnne nazývané Calvinov cyklus: fixácia uhlíka, redukcia reakcie a regeneráciu ribulózy 1,5-bisfosfátu (RuBP).

Podobne sa môžete pýtať, čo je výsledkom reakcií závislých od svetla?

The svetlo - závislé reakcie použitie svetlo energie na vytvorenie dvoch molekúl potrebných pre ďalšiu fázu fotosyntézy: molekuly skladujúcej energiu ATP a redukovaného nosiča elektrónov NADPH. V rastlinách, svetelné reakcie prebiehajú v tylakoidných membránach organel nazývaných chloroplasty.

Prečo je Calvinov cyklus závislý od svetelných reakcií?

V svetlo -nezávislý reakcie alebo Calvinov cyklus , nabudené elektróny z svetlo - závislé reakcie poskytujú energiu na tvorbu sacharidov z molekúl oxidu uhličitého. The svetlo -nezávislý reakcie sa niekedy nazývajú Calvinov cyklus kvôli cyklickej povahe procesu.

Odporúča: