Kde je magnetické pole Zeme?
Kde je magnetické pole Zeme?

Video: Kde je magnetické pole Zeme?

Video: Kde je magnetické pole Zeme?
Video: Magnetické pole Země 2024, Smieť
Anonim

Magnetické pole Zeme je definovaný severným a južným pólom, ktoré sú vo všeobecnosti zarovnané s osou rotácie (obrázok 9.13). Riadky z magnetické tok sily do Zem na severnej pologuli a mimo nej Zem na južnej pologuli.

Tiež sa pýtate, kde sa nachádza magnetické pole Zeme?

The Zem je ako veľký veľký magnet . Sever pól z magnet je blízko vrcholu planéty, blízko geografického severu pól , a juh pól je blízko geografického juhu pól . Magnetické pole línie siahajú od týchto pólov desiatky tisíc kilometrov do vesmíru; to je Zeme magnetoguľa.

Následne vzniká otázka, kde je magnetické pole Zeme najsilnejšie? Juh magnetické pól pretína Zem na 78,3 južnej šírky a 142 východnej zemepisnej dĺžky. Toto umiestňuje juh magnetické pól v Antarktíde. The magnetické póly sú tiež tam, kde magnetické polia sú najsilnejší.

Čo teda spôsobuje magnetické pole Zeme?

The magnetické pole je generovaný elektrickými prúdmi v dôsledku pohybu konvekčných prúdov roztaveného železa v Zeme vonkajšie jadro: tieto konvekčné prúdy sú spôsobil únikom tepla z jadra, prírodný proces nazývaný geodynamo.

Ako je orientované magnetické pole Zeme?

Pretože opačné póly sa priťahujú, sever pól z obesenia magnet alebo kompas musí ukazovať na juh pól . Póly sú v skutočnosti ďaleko nižšie Zeme povrch, takže Zemské pole nie je rovnobežná s jej povrchom.

Odporúča: