Aké sú svetlo závislé reakcie fotosyntézy?
Aké sú svetlo závislé reakcie fotosyntézy?

Video: Aké sú svetlo závislé reakcie fotosyntézy?

Video: Aké sú svetlo závislé reakcie fotosyntézy?
Video: Фотосинтез: Биохимия, объясняющая, как растения получают пищу 2024, Apríl
Anonim

Svetlo závislé reakcie využívajú svetlo energie na vytvorenie dvoch molekúl potrebných pre ďalšiu fázu fotosyntézy: energie zásobná molekula ATP a redukovaný nosič elektrónov NADPH. Svetelné reakcie v rastlinách prebiehajú v tylakoidných membránach organel nazývaných chloroplasty.

Aký je teda účel reakcií fotosyntézy závislých od svetla?

- účel svetla - závislé reakcie je použiť vodu a svetlo na produkciu ATP a NADPH alebo energie, ktorú môže bunka využiť. -Calvinov cyklus využíva energiu vyrobenú v ATP a NADPH na výrobu glukózy. Kde v závode prebieha každá fáza? - Svetlo - závislé reakcie sa vyskytujú v tylakoidnej membráne.

Po druhé, čo sa deje v štádiu fotosyntézy závislom od svetla? The Svetlo - Závislý Reakcie. Prebieha fotosyntéza v dvoch etapy : svetlo - závislý reakcie a Calvinov cyklus. V svetlo - závislý reakcie, ktoré prebiehajú na tylakoidnej membráne, chlorofyl absorbuje energiu slnečného žiarenia a následne ju premieňa na chemickú energiu pomocou vody.

Z toho, ktoré deje sa odohrávajú v reakciách fotosyntézy závislých od svetla?

Prebiehajú reakcie fotosyntézy závislé od svetla v tylakoidnej membráne chloroplastu. Svetlo je zachytený tylakoidnou membránou. Tento proces zahŕňa predovšetkým svetlo absorpcia, štiepenie molekúl, uvoľňovanie kyslíka a tvorba vysokoenergetických chemikálií ako ATP a NADPH.

Aké sú produkty reakcií závislých od svetla?

Dva produkty reakcií fotosystému závislých od svetla sú ATP a NADPH . Pohyb elektrónov s vysokou energiou uvoľňuje voľnú energiu, ktorá je potrebná na výrobu týchto molekúl. The ATP a NADPH sa používajú v reakciách nezávislých na svetle na výrobu cukru.

Odporúča: