Prečo je zrýchlenie smerom k stredu kruhu?
Prečo je zrýchlenie smerom k stredu kruhu?

Video: Prečo je zrýchlenie smerom k stredu kruhu?

Video: Prečo je zrýchlenie smerom k stredu kruhu?
Video: Квантовый скачок в жизнь своей мечты нейрографика 2024, Apríl
Anonim

The zrýchlenie objektu je v rovnakom smere ako vektor zmeny rýchlosti; a zrýchlenie je nasmerovaný smerom k tiež bod C - stred z kruh . Pohybujúce sa predmety kruhy pri konštantnej rýchlosti zrýchliť smerom do centra z kruh.

Vzhľadom na to, prečo sa objekt pohybujúci sa v kruhu zrýchľuje smerom k stredu?

An objekt podstupujúci uniformu kruhový pohybu sa pohybuje s konštantou rýchlosť . Napriek tomu to sa zrýchľuje splatná do jeho zmena smeru. Čistá sila pôsobiaca na takýto objekt je riadený smerom do centra z kruh . Čistá sila je povedal do byť vnútorná alebo dostredivá sila.

Po druhé, približuje sa objekt v rovnomernom kruhovom pohybe bližšie k stredu? Záhadná otázka na zamyslenie: Ak objekt je v rovnomerný kruhový pohyb , potom sa zrýchľuje smerom k stred z kruh ; ešte ten objekt nikdy nedostane bližšie k stredu z kruh . Udržiava a kruhový dráha s konštantným polomerom od stred kruhu.

Podobne, kde je zrýchlenie pri kruhovom pohybe?

Zrýchlenie je v smere zmeny rýchlosti, ktorá bodov priamo k stredu otáčania - stredu kruhový cesta.

Prečo dostredivá sila neťahá otáčajúci sa objekt smerom k stredu jeho kruhu?

Nie, dostredivá sila nikdy nevykonáva žiadnu prácu na rotácii objekt , keďže dostredivá sila bodov smerom do stredu z kruh , a rýchlosť objekt je dotyčnicou k kruh , smer sila je kolmá na smer objektu pohyb - vykonaná práca = 0.

Odporúča: