Ktorý zo štvoruholníkov je pravidelný štvoruholník?
Ktorý zo štvoruholníkov je pravidelný štvoruholník?

Video: Ktorý zo štvoruholníkov je pravidelný štvoruholník?

Video: Ktorý zo štvoruholníkov je pravidelný štvoruholník?
Video: Maturita z matematiky 2005 úroveň A | Krok za krokom riešenia | epizóda 2 2024, Smieť
Anonim

námestie

Tiež sa pýtali, aká je miera pravidelného štvoruholníka?

Áno, interiér uhly každý roh pravidelného štvoruholníka je každý 90 stupňov (360 stupňov / 4 rohy). Vonkajšie uhly sú jednoduché na určenie; odčítajte vnútorný uhol od celého kruhu 360 (360 - 90) a dostanete: 270 stupňov pre každý vonkajší uhol pravidelného štvoruholníka.

čo neopisuje štvoruholník? A štvoruholník s protiľahlými bočnými čiarami rovnobežnými je známy ako rovnobežník. Keby len jeden pár protiľahlých strán je musí byť rovnobežný, tvar je a lichobežník . A lichobežník , v ktorom sa nie - paralelné strany sú rovnaká dĺžka, je nazývané rovnoramenné.

Čo je to tvar štvoruholníka?

Štvoruholník . V euklidovskej rovinnej geometrii a štvoruholník je mnohouholník so štyrmi hranami (alebo stranami) a štyrmi vrcholmi alebo rohmi. Niekedy sa používa výraz štvoruholník analogicky s trojuholníkom a niekedy štvoruholník pre konzistenciu s päťuholníkom (5-hranný), šesťuholníkom (6-hranný) atď.

Je kosoštvorec pravidelný štvoruholník?

IN kosoštvorec všetky strany sú rovnaké, ale uhly nie sú vo všetkých prípadoch rovnaké. tak kosoštvorec nie je a pravidelné mnohouholník. takže všetky kosoštvorce nie sú pravidelné polygón iba jeden kosoštvorec (štvorec) je a pravidelné mnohouholník.

Odporúča: