Aký je tok jednou stranou kocky?
Aký je tok jednou stranou kocky?

Video: Aký je tok jednou stranou kocky?

Video: Aký je tok jednou stranou kocky?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Smieť
Anonim

Odpoveď a vysvetlenie:

The elektrický tok cez slobodný strane z a kocka v dôsledku bodového nabíjania je −32 000 V⋅m − 32 000 V ⋅ m.

Aký je teda elektrický tok jednou stranou kocky?

Celkom tok podľa Gaussovho zákona je q/epsilon0. Takže tok cez každý tvár je q/24 epsilon0. Problém sa dá veľmi ľahko vyriešiť, ak si to dokážete predstaviť elektrický siločiary bodového náboja q umiestneného na jeden z vrcholov kocka.

Tiež, aký je tok cez kocku strany, ak je bodový náboj Q v jednom z jej rohu? ako vieme, Celkom tok od a poplatok q je q /ε0 (Gaussov zákon). Ak a poplatok je na rohu z a kocka , niektoré z tok vstupuje do kocka a listy cez niektorí z jeho tváre. Ale niektoré z tok nevstúpi do kocka . Táto 1/8 bude opäť rozdelená na 3 časti.

Aký je elektrický tok každou zo šiestich stien kocky?

Keď je náboj Q umiestnený v rohu a kocka , náboj Q/8 zdieľa jeden kocka . Tento poplatok Q/8 je rovnomerne rozdelený medzi všetky šesť tvárí z a kocka . Preto elektrický tok cez všetko šesť tvárí je Q/8 ε0. Avšak toto elektrický tok cez Jeden z tváre je Q/48 ε0.

Ako vypočítate tok?

Celková el tok z uzavretého povrchu sa rovná uzavretému náboju vydelenému permitivitou. Elektrický tok cez plochu je definované ako elektrické pole vynásobené plochou povrchu premietnutou do roviny kolmej na pole.

Odporúča: