Ako zistíte objem kocky s pyramídou navrchu?
Ako zistíte objem kocky s pyramídou navrchu?

Video: Ako zistíte objem kocky s pyramídou navrchu?

Video: Ako zistíte objem kocky s pyramídou navrchu?
Video: MIERKA MAPY - vysvetlenie, príklady 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete nájsť objem z toho kocka , vynásobte základ krát šírka krát výška. Ak chcete nájsť objem z pyramída , vezmite plochu základne, egin{align*}Bend{align*} a vynásobte ju výškou a potom ju vynásobte egin{align*}frac{1}{3}end{align*}.

Ako zistíte objem pyramídy?

Na výpočet objem pyramídy s obdĺžnikovou základňou, Nájsť dĺžku a šírku základne, potom tieto čísla vynásobte určiť plocha základne. Ďalej vynásobte plochu základne výškou pyramída . Vezmite tento výsledok a vydeľte ho 3, aby ste vypočítali objem pyramídy !

Po druhé, prečo vzorec pre objem pyramídy funguje? Pripomeňme, že objem hranola je jeho základná plocha krát jeho výška. Ak to porovnáte s vzorec z pyramída , vy bude pozri jednu je presne tretina toho druhého. To znamená, že objem pyramídy je presne jedna tretina objem hranolu s rovnakou základňou a výškou.

Okrem toho, prečo je objem pyramídy 1/3 kocky?

Ahoj Becky, The objem pyramídy je 1/3 × (plocha základne) × (výška). Ak pyramída má štvorcovú základňu s dĺžkou strany x a výška pryamidu je x/2, potom ich môžete umiestniť 6 pyramídy spolu tvoria a kocka ako na obrázku nižšie.

Je pyramída polovicou kocky?

Takže objem jedna pyramída je jedna šestina objemu kocka . Toto pitvanie a kocka do 6 kongruentov pyramídy funguje len preto, že výška pyramída je polovicu výška kocka.

Základňa pyramídy je štvorec, s plochou b2.
V tomto príklade b = h.

Odporúča: