Na akom type hranice platní sa vyskytujú najhlbšie zemetrasenia?
Na akom type hranice platní sa vyskytujú najhlbšie zemetrasenia?

Video: Na akom type hranice platní sa vyskytujú najhlbšie zemetrasenia?

Video: Na akom type hranice platní sa vyskytujú najhlbšie zemetrasenia?
Video: 10 Míst Na Planetě, Která Věda Nedokáže Vysvětlit 2024, Smieť
Anonim

Vo všeobecnosti platí, že najhlbšie a najmocnejší dochádza k zemetraseniam pri tanier kolízne (alebo subdukčné) zóny pri konvergentných hranice platní.

Okrem toho, na akom type hranice platní sa vyskytujú najhlbšie zemetrasenia?

The najhlbšie zemetrasenia mať došlo v Konvergentnom Hranice tanierov . Najničivejšie zemetrasenia zaznamenané v histórii Zeme sú spojené s konvergentnými Hranice tanierov . Transformovať Hranice tanierov - - Popíšte stres, poruchu, hĺbku a intenzitu.

Možno sa tiež opýtať, v akej hĺbke sa vyskytujú zemetrasenia na odlišných hraniciach dosiek? Pozdĺž rozdielne hranice ako stredoatlantický hrebeň a vzostup východného Pacifiku, zemetrasenia sú bežné, ale obmedzujú sa na úzku zónu blízko hrebeňa a trvalo na menej ako 30 km hĺbka . Povrchné zemetrasenia sú tiež bežné transformovať zlomy, ako je zlom San Andreas.

Navyše, v akej hĺbke sa zemetrasenia najčastejšie vyskytujú?

Vyskytujú sa zemetrasenia v kôre alebo vrchnom plášti, ktorý siaha od zemského povrchu do hĺbky asi 800 kilometrov (asi 500 míľ).

Vyskytujú sa všetky zemetrasenia na hraniciach platní?

Zemetrasenia sa vyskytujú všetky čas všetky po celom svete, oboje tanier okrajoch a pozdĺž porúch. Väčšina zemetrasení sa vyskytuje pozdĺž okraja oceánu a kontinentu taniere . Všimnite si, že mnohí hranice platní áno sa nezhoduje s pobrežím.

Odporúča: