Do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí chlór?
Do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí chlór?

Video: Do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí chlór?

Video: Do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí chlór?
Video: HEMIJA 8 - Metali, oksidi metala i hidroksidi (baze) - utvrđivanje 2024, Apríl
Anonim

Chlór patrí medzi a skupina halogénov tvoriace soli prvkov - spolu s fluórom (F), brómom (Br), jódom (I) a astatínom (At). Všetky sú v druhom stĺpci sprava na periodická tabuľka v Skupina 17. Ich elektrónové konfigurácie sú podobné, so siedmimi elektrónmi vo vonkajšom obale.

V tejto súvislosti, do akej skupiny patrí chlór?

Chlór je v skupina 17 periodickej tabuľky, nazývané aj halogény, a nevyskytuje sa ako prvok v prírode – iba ako zlúčenina. Najbežnejšie z nich sú soľ, chlorid sodný a draselné zlúčeniny sylvit (alebo chlorid draselný) a karnallit (hexahydrát chloridu draselného a horečnatého).

kde sa nachádza chlór? Chlór môže byť nájdené v hojnosti v zemskej kôre aj v oceánskej vode. V oceáne, chlór je nájdené ako súčasť zlúčeniny chloridu sodného (NaCl), známeho aj ako kuchynská soľ. V zemskej kôre najbežnejšie minerály obsahujúce chlór zahŕňajú halit (NaCl), karnallit a sylvit (KCl).

Jednoducho, do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí lítium?

Alkalických kovov je šesť chemických látok prvkov v Skupina 1, stĺpec úplne vľavo periodická tabuľka . Oni sú lítium (Li), sodík (Na), draslík (K), rubídium (Rb), cézium (Cs) a francium (Fr).

Do ktorej skupiny patrí fluór a chlór?

Halogény sa nachádzajú naľavo od vzácnych plynov v periodickej tabuľke prvkov. Týchto päť toxických, nekovových prvkov make-upu Skupina 17 periodickej tabuľky a pozostávajú z: fluór (F), chlór (Cl), bróm (Br), jód (I) a astatín (At).

Odporúča: