Do ktorej skupiny patrí lítium a draslík?
Do ktorej skupiny patrí lítium a draslík?

Video: Do ktorej skupiny patrí lítium a draslík?

Video: Do ktorej skupiny patrí lítium a draslík?
Video: 20 самых крутых олигархов в России (2018-2021) 2024, Smieť
Anonim

The Skupina 1 prvkov v periodickej tabuľke sú známe ako alkalické kovy. Zahŕňajú lítium , sodík a draslík ktoré všetky prudko reagujú s vodou za vzniku alkalického roztoku.

Podobne sa pýta, do ktorej skupiny patrí fluór a chlór?

Halogény sa nachádzajú naľavo od vzácnych plynov v periodickej tabuľke prvkov. Týchto päť toxických, nekovových prvkov make-upu Skupina 17 periodickej tabuľky a pozostávajú z: fluór (F), chlór (Cl), bróm (Br), jód (I) a astatín (At).

Tiež viete, do ktorej skupiny periodickej tabuľky patrí draslík? Alkalické kovy obsahujú šesť chemických prvkov Skupina 1, stĺpec úplne vľavo v periodická tabuľka . Sú to lítium (Li), sodík (Na), draslík (K), rubídium (Rb), cézium (Cs) a francium (Fr).

Do akej skupiny patrí lítium?

Lítium je mäkký, strieborno-biely, kov s hlavou skupina 1, alkalické kovy skupina , periodickej tabuľky prvkov. Prudko reaguje s vodou. Problémom je jej skladovanie. Nemožno ho držať pod olejom ako sodík, pretože je menej hustý a pláva.

Do ktorej skupiny patrí sodík?

Sodík je členom alkalických kovov rodina . Alkália rodina pozostáva z prvkov v Skupina 1 (IA) periodickej tabuľky. Periodická tabuľka je tabuľka, ktorá ukazuje, ako sú chemické prvky vo vzájomnom vzťahu. Iné Skupina 1 (IA) prvky sú lítium, draslík, rubídium, cézium a francium.

Odporúča: