Vyparuje sa fenol?
Vyparuje sa fenol?

Video: Vyparuje sa fenol?

Video: Vyparuje sa fenol?
Video: Дыхание жизни. Производство электричества испарением воды: миф или реальность? 2024, Marec
Anonim

Fenol je vyrábaná chemická aj neprirodzená látka. Môžete ochutnať a ovoňať fenol na úrovniach nižších ako tie, ktoré sú spojené so škodlivými účinkami. Fenol sa odparí pomalšie ako voda a mierne množstvo môže vytvoriť roztok s vodou.

Okrem toho, ako dlho zostáva fenol vo vašom systéme?

Fenol možno nájsť vo vzduchu a vode po uvoľnení z výroby, používania a likvidácie produktov obsahujúcich fenol . Fenol v pôde sa pravdepodobne presunie do podzemnej vody. Fenol sa rýchlo rozkladá vo vzduchu, zvyčajne do 1-2 dní.

Tiež viete, je fenol tekutý alebo pevný? Fenoly sú podobné alkoholom, ale tvoria silnejšie vodíkové väzby. Sú teda rozpustnejšie vo vode ako alkoholy a majú vyššie teploty varu. Fenoly vyskytujú sa buď ako bezfarebné kvapaliny alebo biele pevné látky pri izbovej teplote a môžu byť vysoko toxické a žieravé.

Podobne fenol spôsobuje rakovinu?

Tam je žiadny dôkaz o tom fenol spôsobuje rakovinu u ľudí.

Môže vás fenol zabiť?

Fenol sa používa ako dezinfekčný prostriedok a nachádza sa v mnohých spotrebných výrobkoch. Vystavenie pokožky vysokým množstvám môcť spôsobiť popáleniny kože, poškodenie pečene, tmavý moč, nepravidelný srdcový tep a dokonca smrť. Požitie koncentrovaného fenolcan spôsobiť vnútorné popáleniny.

Odporúča: