Je Cl Cl polárny alebo nepolárny?
Je Cl Cl polárny alebo nepolárny?

Video: Je Cl Cl polárny alebo nepolárny?

Video: Je Cl Cl polárny alebo nepolárny?
Video: Кали-юга, дружок ► 3 Прохождение BioShock Remastered 2024, Apríl
Anonim

Keď je rozdiel veľmi malý alebo nulový, väzba je kovalentná a nepolárna. Keď je veľká, väzba je polárna kovalentná alebo iónová. Absolútne hodnoty rozdielov elektronegativity medzi atómami v dlhopisov H–H, H–Cl a Na–Cl sú 0 (nepolárne), 0,9 (polárne kovalentné) a 2,1 (iónové).

Týmto spôsobom, aký typ väzby je Cl Cl?

Ďalší príklad kovalentnosti väzba je Cl - Cl väzba v molekule chlóru. Dva atómy chlóru sú priťahované k rovnakému páru elektrónov. Každý atóm chlóru má v tretej energetickej hladine sedem valenčných elektrónov a vyžaduje na to jeden elektrón navyše formulár elektrónové jadro s argónovou elektrónovou konfiguráciou.

Tiež je cl2 polárna alebo nepolárna molekula? Napríklad Cl2 molekula nemá žiadny polárny väzby, pretože náboj elektrónu je na oboch atómoch rovnaký. Ide teda o a nepolárna molekula.

Navyše, sú P a CL polárne alebo nepolárne?

1 odpoveď. The P -Cl väzba je viac polárny.

Prečo je C CL polárny?

Preto, C -H väzba nie je a polárny kovalentná väzba. Naproti tomu dipólový moment C - Cl väzba v molekulách, ako je chlórmetán, je veľká. Uhlík má elektronegativitu 2,5. Pretože chlór je elektronegatívny ako uhlík, chlór priťahuje viazané elektróny bližšie k sebe.

Odporúča: