Je sf5 polárny alebo nepolárny?
Je sf5 polárny alebo nepolárny?

Video: Je sf5 polárny alebo nepolárny?

Video: Je sf5 polárny alebo nepolárny?
Video: [Street Fighter V] Je Suis Professeur de Mindgame ! 2024, Apríl
Anonim

Ich väzbové dipóly sa nerušia, takže molekula áno polárny . Na druhej strane, XeF4 má dva osamelé páry na Xe. Toto je párne číslo, takže musíte skontrolovať tvar molekuly. Tu sa Xe-F väzbové dipóly navzájom rušia, takže molekula je nepolárne.

Vzhľadom na to, je SbF5 polárny alebo nepolárny?

SbF5 tvorí trigonálny bipyramídový tvar. Existujú polárny väzby sú prítomné a predpokladal som, že áno nepolárne kvôli svojej molekulárnej geometrii. Samotná molekula však nie je úplne symetrická (pokiaľ nesprávne uvažujem o symetrii).

Tiež viete, má sf5 dipólový moment? Hoci molekula ako CHCl 3 je najlepšie opísaný ako tetraedrický, atómy viazané na uhlík nie sú identické. V dôsledku toho väzba dipólové momenty nemôžu zrušiť jeden druhého a molekulu má dipólový moment.

Následne je otázkou, ako zistíte, či je polárny alebo nepolárny?

Krok 2: Identifikovať každá väzba ako buď polárne alebo nepolárne . ( Ak rozdiel v elektronegativite pre atómy vo väzbe je väčší ako 0,4, uvažujeme väzbu polárny . Ak rozdiel v elektronegativite je menší ako 0,4, väzba je v podstate nepolárne .) Ak nie sú k dispozícii žiadne polárny väzieb, molekula je nepolárne.

Aká je molekulárna geometria sf5 -?

SF6 je oktaedrický tvar čo dáva dokonalý zmysel. SF5+ usporiada 5 párov elektrónov do trigonálnej bipyramídy štruktúru.

Odporúča: