Prečo je horčík v období 3 periodickej tabuľky?
Prečo je horčík v období 3 periodickej tabuľky?

Video: Prečo je horčík v období 3 periodickej tabuľky?

Video: Prečo je horčík v období 3 periodickej tabuľky?
Video: Опять эта вершинная гниль! Что делать? 2024, Smieť
Anonim

Štruktúra prvkov sa mení, keď prechádzate obdobie . Prvé tri sú kovové, kremík je obrovský kovalentný a zvyšok sú jednoduché molekuly. sodík, horčík a hliník majú všetky kovové konštrukcie. In horčík , sú zapojené oba jeho vonkajšie elektróny a v hliníku všetky tri.

Čo sa týka tohto, prečo je sodík v období 3 periodickej tabuľky?

Argón, chlór, síra a fosfor sú nekovy. Na ľavej strane od obdobie 3 nájdeme prvky sodík , horčík a hliník. Čím viac elektrónov má kov element môže prispieť ku kovovej väzbe, čím viac mobilných elektrónov bude a tým silnejšia bude kovová väzba!

Tiež viete, ktorý kov v období 3 je reaktívnejší ako horčík? Tieto kovy sú menej reaktívne ako susedný alkalický kov. Horčík je menej aktívny ako sodík ; vápnik je menej aktívny ako draslík; a tak ďalej. Tieto kovy sa stávajú aktívnejšími, keď ideme dole v stĺpci. Horčík je aktívnejší ako berýlium; vápnik je aktívnejší ako horčík; a tak ďalej.

Len tak, čo je obdobie 3 v periodickej tabuľke?

Tretia obdobie obsahuje osem prvkov: sodík, horčík, hliník, kremík, fosfor, síru, chlór a argón. Prvé dva, sodík a horčík, sú členmi s-bloku periodická tabuľka , zatiaľ čo ostatní sú členmi p-bloku.

Prečo sa vodivosť počas 3. obdobia znižuje?

Vysvetlenie tohto trendu Majú kovové väzby, v ktorých sú jadrá atómov kovov priťahované k delokalizovaným elektrónom. Prechod od sodíka k hliníku: existuje viac elektrónov, ktoré sa môžu pohybovať a prenášať náboj cez štruktúru… elektrická vodivosť zvyšuje.

Odporúča: