Potrebuje tmavá reakcia fotosyntézy vysvetliť svetlo?
Potrebuje tmavá reakcia fotosyntézy vysvetliť svetlo?

Video: Potrebuje tmavá reakcia fotosyntézy vysvetliť svetlo?

Video: Potrebuje tmavá reakcia fotosyntézy vysvetliť svetlo?
Video: ЦВЕТ ВОЛОС для Фарфоровой Кожи! Фарфоровый цвет Лица. Уроки Евы Лорман 2024, Apríl
Anonim

Temná reakcia fotosyntézy áno nie vyžadujú svetlo . Obaja svetlo a temné reakcie sa vyskytujú v deň. Ako tmavá reakcia áno nie vyžadujú svetlo to neznamená, že sa to deje len v noci vyžaduje produkty z svetelná reakcia ako ATP a NADPH.

Tiež vedieť, či temná reakcia potrebuje svetlo?

Calvinov cyklus sa vyskytuje v stróme chloroplastu a vyskytuje sa iba vtedy svetlo je k dispozícii. The temné reakcie áno nie vyžadujú svetlo fungovať, ale oni vyžadovať produkty z svetlo -závislý reakciu.

Podobne, aký je rozdiel medzi svetlými a tmavými reakciami pri fotosyntéze? The svetelná reakcia je počiatočným štádiom fotosyntéza ktoré pasce svetlo energie na výrobu ATP a NADPH, zatiaľ čo temná reakcia je druhým krokom fotosyntéza ktorý využíva energiu z ATP a NADPH na výrobu glukózy.

Otázkou tiež je, či reakcie fotosyntézy nazývané tmavá reakcia potrebujú vysvetlenie svetla?

Temná reakcia z robí fotosyntéza nie potrebujú svetlo . Svetelné reakcie potrebujú svetlo na produkciu molekúl organickej energie (ATP a NADPH). Iniciujú ich farebné pigmenty, najmä zelené chlorofyly. Temné reakcie vyvolávajú využitie týchto molekúl organickej energie (ATP a NADPH).

Čo sa deje s fotosyntézou v tme?

Tmavý reakcie využívajú tieto organické energetické molekuly (ATP a NADPH). Tento reakčný cyklus sa tiež nazýva Calvin Benisonov cyklus a to vyskytuje v stróme. ATP poskytuje energiu, zatiaľ čo NADPH poskytuje elektróny potrebné na fixáciu CO2 (oxidu uhličitého) na sacharidy.

Odporúča: