Obsah:

Ako zistíte percento atómov?
Ako zistíte percento atómov?

Video: Ako zistíte percento atómov?

Video: Ako zistíte percento atómov?
Video: Размножение Орхидеи фаленопсис. Детка орхидеи на цветоносе. УСПЕШНЫЕ ЭКСПЕРИМЕНТЫ. Как правильно... 2024, Smieť
Anonim

Na nájdenie hmoty percent zloženie prvku, vydelte hmotnostný príspevok prvku celkovou molekulovou hmotnosťou. Toto číslo sa potom musí vynásobiť 100 %, aby sa vyjadrilo ako a percent.

Čo sa týka tohto, ako zistíte percentuálne zloženie?

Percentuálne zloženie

  1. Nájdite molárnu hmotnosť všetkých prvkov v zlúčenine v gramoch na mol.
  2. Nájdite molekulovú hmotnosť celej zlúčeniny.
  3. Vydeľte molárnu hmotnosť zložky celou molekulovou hmotnosťou.
  4. Teraz budete mať číslo medzi 0 a 1. Vynásobte ho 100 %, aby ste získali percentuálne zloženie.

Následne je otázkou, ako zistíte hmotnostné percento atómu? Krok 1: Uveďte zoznam známych a neznámych veličín a naplánujte problém. Zmeňte každý percent abundanciu do desatinnej formy vydelením číslom 100. Vynásobte túto hodnotu číslom atómová hmotnosť tohto izotopu. Pridajte spolu pre každý izotop dostať priemerný atómová hmotnosť.

Otázkou tiež je, ako zistím percento z čísla?

Ak chceš vedieť koľko percent A je z B, jednoducho vydelíte A B, potom si to vezmite číslo a posuňte desatinné miesto o dve miesta doprava. To je tvoje percentá ! Ak chcete použiť kalkulačku, zadajte dve čísla vypočítať percentá prvý je z druhého kliknutím na Vypočítať Percento.

Čo je vzorec molarity?

Vzorec molarity . Molarita je najčastejšie používaný termín na opis koncentrácie roztoku. Rovná sa mólom rozpustenej látky deleným litrom roztoku. Rozpustená látka je definovaná ako látka, ktorá sa rozpúšťa, zatiaľ čo rozpúšťadlo je látka, v ktorej je rozpustená látka rozpustená (zvyčajne voda).

Odporúča: