Aká je úloha iónových púmp?
Aká je úloha iónových púmp?

Video: Aká je úloha iónových púmp?

Video: Aká je úloha iónových púmp?
Video: Aka Gum (Aki & Pawpaw Will Make You Laugh) - A Nigerian Movie 2024, Smieť
Anonim

funkciu v bunkách

(prostredníctvom práce an iónové čerpadlo napríklad), rozpustená látka sa môže vrátiť do svojej bývalej koncentrácie a stavu vysokej voľnej energie. The čerpadlá neustále pohybovať sodíkom ióny z bunky a draslíka ióny do bunky.

Čo v tejto súvislosti robí iónová pumpa?

Iónové čerpadlá sú elektrofyzikálne vákuum čerpadlá ktoré odstraňujú plyny zo svojho prostredia tým, že ich premieňajú na pevné materiály.

Podobne, z čoho sú vyrobené iónové čerpadlá? P-trieda iónové čerpadlá obsahujú transmembránovú katalytickú α podjednotku, ktorá obsahuje ATP-väzbové miesto, a zvyčajne menšiu β podjednotku, ktorá môže mať regulačné funkcie. Mnohé z nich čerpadlá sú tetraméry zložený z dve α a dve β podjednotky.

Vyžadujú iónové čerpadlá týmto spôsobom energiu?

Tieto proteínové póry sa môžu len pohybovať ióny nadol ich koncentračný gradient. Ión kanály sú vraj „pasívne“, pretože nie energie (ATP) je požadovaný na aktiváciu proteínu len ligand alebo zmena napätia. Iónové čerpadlá , na druhej strane sú aktívne proteíny.

Ako iónová pumpa transportuje molekuly?

Čerpadlá použiť zdroj voľnej energie, ako je ATP alebo svetlo, aby ste poháňali termodynamicky do kopca dopravy z ióny alebo molekuly . Pumpa akcia je príkladom aktívneho dopravy . Kanály naopak umožňujú ióny rýchlo prúdiť cez membrány v smere z kopca.

Odporúča: