Aká je jednotka SI intenzity žiarenia?
Aká je jednotka SI intenzity žiarenia?

Video: Aká je jednotka SI intenzity žiarenia?

Video: Aká je jednotka SI intenzity žiarenia?
Video: Slnko, ozón a naša pokožka - 1. časť (Anna Pribullová) 2024, Smieť
Anonim

Jednotka SI intenzita žiarenia je watt za steradián (W/sr), zatiaľ čo to z spektrálna intenzita vo frekvencii je watt za steradián za hertz (W·sr1· Hz 1) a toho spektrálnej intenzity vo vlnovej dĺžke je watt za steradián na meter (W·sr1·m1) - bežne watt za steradián na nanometer (W·sr1·nm1).

Vzhľadom na to, čo znamená intenzita žiarenia?

Intenzita žiarenia . The intenzita žiarenia je definované ako rýchlosť emitovanej energie z plochy povrchu jednotky cez jednotkový priestorový uhol.

Podobne, ktorá z nasledujúcich jednotiek je jednotkou žiarenia? SI jednotka žiarenia je watt na steradián na meter štvorcový (W. sr. m-2), zatiaľ čo spektrálny vyžarovanie vo frekvencii je watt na steradián na meter štvorcový na hertz (W.

Ak vezmeme do úvahy toto, aká je intenzita žiarenia svetla?

Intenzita žiarenia možno definovať ako množstvo energie vyžarovanej zdrojom v určitom smere na jednotku uhla. Zjednodušene povedané, je to množstvo intenzita elektromagnetického žiarenia.

Čo meria W m2?

V rádiometrii, ožiarení je žiarivý tok (výkon) prijatý povrchom na jednotku plochy. Jednotka SI ožiarenia je watt na meter štvorcový ( W.

Odporúča: