Aká je štruktúra 2 4 dinitrofenylhydrazínu?
Aká je štruktúra 2 4 dinitrofenylhydrazínu?

Video: Aká je štruktúra 2 4 dinitrofenylhydrazínu?

Video: Aká je štruktúra 2 4 dinitrofenylhydrazínu?
Video: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2024, Smieť
Anonim

C6H6N404

Ako teda vyrobíte 2 4 dinitrofenylhydrazín?

Postup: Sklad bude pripraviť na 2 , 4 - dinitrofenylhydrazín testovacie činidlo pre vás. to je pripravený rozpustením 1,0 g 2 , 4 - dinitrofenylhydrazín v 5,0 ml koncentrovanej kyseliny sírovej a potom sa tento roztok pomaly pridá za miešania k roztoku 7,0 ml vody v 25 ml 95% etanolu.

Po druhé, aký typ reakcie prebieha medzi karbonylovou zlúčeninou a 2 4 dinitrofenylhydrazínom? The reakcia medzi karbonylovou zlúčeninou a 2 , 4 -DNPH je kondenzácia, kde oboje zlúčeniny spojiť a malú molekulu H 2 O je eliminované. Ak chcete produkt ľahko nakresliť, môžeme nasmerovať karbonyl funkčnej skupiny smerom k hydrazínovej funkčnej skupine, zaškatuľkujte vodu a pripojte sa 2 fragmenty cez väzbu C=N.

Okrem toho, dokáže test 2 4 Dinitrofenylhydrazín 2 4 DNP rozlíšiť medzi aldehydmi a ketónmi?

Komu test pre aldehyd alebo ketón vy by použitie 2 , 4 - dinitrofenylhydrazín ( 2 , 4 - DNP ). 2 , 4 - DNP zmiešaný s metanolom a kyselinou sírovou je známy ako Bradyho činidlo. Ak sa vytvorí strieborná sivá pevná látka alebo zrkadlový efekt, an aldehyd je prítomný. Ak ketón je prítomný, tam bude bez reakcie.

Čo znamená pozitívny 2/4 DNP test?

2 , 4 - dinitrofenylhydrazín sa môže použiť na kvalitatívnu detekciu karbonylovej funkčnej skupiny ketónovej alebo aldehydovej funkčnej skupiny. A pozitívny test je signalizovaná tvorbou žltej, oranžovej alebo červenej zrazeniny (známej ako dinitrofenylhydrazón).

Odporúča: