Aký druh prvku je vodík?
Aký druh prvku je vodík?

Video: Aký druh prvku je vodík?

Video: Aký druh prvku je vodík?
Video: 01 Vodík 2024, Smieť
Anonim

Pri štandardnej teplote a tlaku vodík je bezfarebný, bez zápachu, bez chuti, netoxický, nekovový, vysoko horľavý dvojatómový plyn s molekulovým vzorcom H2. Od r vodík ľahko tvorí kovalentné zlúčeniny s väčšinou nekovov prvkov , väčšina z vodík na Zemi existuje v molekulárnych formách, ako je voda

Ak vezmeme do úvahy toto, čo je vodík klasifikovaný v periodickej tabuľke?

Vodík je klasifikované ako an element v sekcii „Nekovy“, ktorá sa môže nachádzať v skupinách 14, 15 a 16 Periodická tabuľka . Nekovové prvky existujú pri izbovej teplote v dvoch z troch stavov hmoty: plyny (kyslík, Vodík & dusík) a pevné látky (uhlík, fosfor, síra a selén).

Okrem vyššie uvedeného, je vodík prvkom alebo zlúčeninou? Vodík plyn (H2) je molekula, ale nie a zlúčenina pretože je vyrobený len z jedného element . Voda (H2O) možno nazvať molekulou alebo a zlúčenina pretože je vyrobený z vodík (H) a kyslíka (O). Existujú dva hlavné typy chemických väzieb, ktoré držia atómy pohromade: kovalentné a iónové/elektrovalentné väzby.

Podobne, čo presne je vodík?

Vodík je chemický prvok so symbolom H a atómovým číslom 1. Má štandardnú atómovú hmotnosť 1,008, čo znamená, že je najľahším prvkom v periodickej tabuľke prvkov. Vodík je najbežnejším chemickým prvkom vo vesmíre, pričom 75 % všetkej baryónovej hmoty tvorí vodík . Hviezdy sú tvorené väčšinou vodík.

Akú farbu má vodík v periodickej tabuľke?

Vodík , H, je najľahší element nájdený na periodická tabuľka prvkov. Pri izbovej teplote, vodík je bez farby, zápachu a chuti.

Odporúča: