Čo je hydrofilné jednoduché?
Čo je hydrofilné jednoduché?

Video: Čo je hydrofilné jednoduché?

Video: Čo je hydrofilné jednoduché?
Video: ЭТО ЛУЧШАЯ ИДЕЯ для самоделки из профильной трубы! ЧТО получилось!!! 2024, Apríl
Anonim

Hydrofilné Definícia. A hydrofilné molekula alebo látka je priťahovaná vodou. Voda je polárna molekula, ktorá pôsobí ako rozpúšťadlo, rozpúšťa iné polárne a hydrofilné látok. V biológii je veľa látok hydrofilné , čo umožňuje ich rozptýlenie v bunke alebo organizme.

Podobne, čo je hydrofilný príklad?

hydrofilné znamená vodu milujúci, ale zvyčajne sa používa v súvislosti s látkami, ktoré sa ľahko zmáčajú, ale nerozpúšťajú sa. Takže hoci kuchynská soľ technicky je hydrofilné , tento výraz sa nepoužíva na opis soli. Na druhej strane betón hydrofilné . Drevo, bavlna a koža sú hydrofilné.

Podobne, čo znamená hydrofilný a hydrofóbny? Hovorí sa, že sú nepolárne molekuly, ktoré odpudzujú molekuly vody hydrofóbne ; molekuly tvoriace iónovú alebo vodíkovú väzbu s molekulou vody hydrofilné.

Tiež viete, čo znamená hydrofilný v biológii?

prídavné meno. (chémia) Majúci afinitu k vode; schopné interakcie s vodou prostredníctvom vodíkových väzieb; hygroskopický. Doplnok. Hydrofilné molekuly majú typicky polárne skupiny, ktoré im umožňujú ľahko absorbovať alebo rozpúšťať sa vo vode, ako aj v iných polárnych rozpúšťadlách.

Ako používate hydrofilné vo vete?

hydrofilná veta Príklady. Chlapčenské pláštenky J. Crew sú vyrobené z vodeodolného, vodoodpudivého nylonu a vyznačujú sa špeciálnym hydrofilné povlak, ktorý odpudzuje molekuly vody a chráni vaše dieťatko pred najsilnejším vetrom.

Odporúča: