Čo robia hydrofilné hlavice?
Čo robia hydrofilné hlavice?

Video: Čo robia hydrofilné hlavice?

Video: Čo robia hydrofilné hlavice?
Video: CO ROBIA KOTY - JEB O BLACHY !!!!!!!! 2024, Apríl
Anonim

The hydrofilná hlava interaguje s polárnymi molekulami. To umožňuje prechod bielkovín, vody a mnohých ďalších molekúl dovnútra a von z bunky.

Prečo sú v tomto smere dôležité hydrofilné hlavy?

Lipidová dvojvrstva je usporiadaná v dvoch vrstvách fosfolipidov s hydrofilné hlavy tvoriace vonkajšie okraje a chvosty tvoriace vnútro. Toto je dôležité pretože umožňuje dvojvrstve vybrať, ktoré molekuly vpustí do bunky a z bunky.

Tiež, čo robia hydrofóbne chvosty? The hydrofóbne chvosty zabrániť polárnym molekulám alebo iónom prechádzať cez membrány. V konečnom dôsledku sú bariérou proti látkam rozpustným vo vode. nový hydrofóbne dráha môže byť úsekom väčšej časti plazmatickej membrány.

Týmto spôsobom, čo robí hlavu fosfolipidu hydrofilnou?

Slobodný fosfolipid molekula má na jednom konci fosfátovú skupinu nazývanú „ hlavu , “a dva vedľajšie reťazce mastných kyselín, ktoré urobiť nahor lipidové „chvosty. Fosfátová skupina je záporne nabitá, čím vzniká hlavu polárne a hydrofilné alebo „milujúci vodu“. Fosfát hlavy sú tak priťahované k vode

Z čoho je vyrobená hydrofilná hlava?

The hydrofilná hlava je zložený z cholínová štruktúra (modrá) a fosfátová (oranžová). Toto hlavu je spojený s glycerolom (zelený) s dvoma hydrofóbnymi chvostíkmi (fialovými) nazývanými mastné kyseliny.

Odporúča: