Obsah:

Čo je technika Southern blotting?
Čo je technika Southern blotting?

Video: Čo je technika Southern blotting?

Video: Čo je technika Southern blotting?
Video: Что творит стакан воды с желчью. Мифы и реальность 2024, Smieť
Anonim

A Southern blot je metóda používaná v molekulárnej biológii na detekciu špecifickej sekvencie DNA vo vzorkách DNA. Southern blotting kombinuje prenos elektroforézou separovaných fragmentov DNA na filtračnú membránu a následnú detekciu fragmentov hybridizáciou sondy.

Aké sú teda kroky v Southern blotting?

Podrobný sprievodca analýzou Southern Blot

  • Krok 1 štiepenie DNA.
  • Krok 2 Gélová elektroforéza.
  • Krok 3 Blotovanie.
  • Krok 4 Označenie sondy.
  • Krok 5 Hybridizácia a umývanie.
  • Krok 6 Detekcia.

Navyše, prečo ľudia robia Southern blotting? Southern blotting je navrhnutý tak, aby lokalizoval konkrétnu sekvenciu DNA v komplexnej zmesi. Napríklad, Southern blotting by mohli byť použité na lokalizáciu konkrétneho génu v rámci celého genómu. Množstvo DNA potrebné pre túto techniku závisí od veľkosti a špecifickej aktivity sondy.

Čo je to technika blotovania?

Blotovacie techniky sú to, čo vedci používajú na oddelenie týchto typov molekúl. V bunkách existujú ako zmes. Blotovanie sa všeobecne uskutočňuje tak, že sa zmes DNA, RNA alebo proteínu nechá pretiecť cez dosku gélu.

Je Southern blotting to isté ako gélová elektroforéza?

A Southern blot je laboratórna metóda používaná na detekciu špecifických molekúl DNA spomedzi mnohých iných molekúl DNA. Technika bola pomenovaná po jej vynálezcovi Edwardovi Južná . Zmes fragmentov DNA sa potom rozdelí podľa veľkosti pomocou techniky tzv gélová elektroforéza.

Odporúča: