Ktorý voľný radikál je najstabilnejší?
Ktorý voľný radikál je najstabilnejší?

Video: Ktorý voľný radikál je najstabilnejší?

Video: Ktorý voľný radikál je najstabilnejší?
Video: Insania - Volný radikál 2024, Apríl
Anonim

trifenylmetylový radikál

Čo sú teda voľné radikály, ktorý je najstabilnejší voľný radikál a prečo?

Väčší počet fenylových skupín stabilnejšie je voľný radikál . Voľné radikály sú tiež vysoko reaktívne chemické druhy s veľmi krátkou životnosťou kvôli silnej tendencii atómu uhlíka nesúceho nepárny elektrón získať jeden viac elektrón na dokončenie jeho oktetu.

Tiež viete, ktorý karbokation je najstabilnejší? Stabilita alkylu Karbocations Jednoznačne terciár karbokation je najstabilnejší , pretože je obklopený tromi ďalšími atómami uhlíka, ktoré zdieľajú bremeno jeho kladného náboja.

Prečo je teda terciárny voľný radikál najstabilnejší?

Prečo sú voľné radikály generované v a terciárne uhlíka stabilnejšie ? Voľné radikály na terciárne uhlíky sú stabilnejšie než sekundárne a primárne, pretože radikálny je stabilizovaný elektronickými efektmi ostatných pripojených skupín av tomto prípade by v podstate išlo o hyperkonjugáciu.

Je voľný radikál elektrofilný?

Voľný radikál nie je ani nukleofil, ani elektrofilné pretože nevyhľadáva kladne alebo záporne nabité reaktanty. Voľný radikál je druh s neutrálnym nábojom (nulový alebo žiadny náboj). Elektrofilný je druh milujúci elektróny; tj majú kladný náboj.

Odporúča: