Ako zistíte objem vody v odmernom valci?
Ako zistíte objem vody v odmernom valci?

Video: Ako zistíte objem vody v odmernom valci?

Video: Ako zistíte objem vody v odmernom valci?
Video: OBJEM VALCA - Ako ho VYPOČÍTAME? 2024, Apríl
Anonim

Dostatočne nalejte voda z vášho pohára do odmerný valec aby ste dosiahli výšku, ktorá bude pokrývať vzorku. Prečítajte si a zaznamenajte objem . Mierne nakloňte odmerný valec a opatrne vložte vzorku do voda . Umiestnite odmerný valec vzpriamene na stôl a pozerajte sa na úroveň voda.

Podobne sa možno pýtať, ako zistíte objem kvapaliny?

Vypočítajte Objem Vyhľadajte alebo vypočítajte hustotu kvapalina , potom určiť objem z kvapalina delením hmotnosti kvapalina podľa hustoty. Uistite sa, že ste hustotu vyjadrili v jednotkách kompatibilných s hmotnosťou.

Okrem toho, akú jednotku meria kadička? Je ich 1000 ml v 1 l. Na stanovenie sa často používajú kadičky, banky a odmerné valce objem tekutín.

Tiež viete, ako zmeriate objem valca?

Vypočítajte plochu základne (čo je kruh) pomocou rovnice πr², kde r je polomer kruhu. Potom vynásobte plochu základne výškou valec na zistenie objemu.

Aká vlastnosť odmerného valca umožňuje meranie rôznych objemov kvapaliny?

Dnes budú cvičiť meranie rôznych kvapalín . Použijú kontajner s názvom a odmerný valec do merať tekutiny . Odstupňované valce mať čísla na strane, ktoré vám pomôžu určiť objem . Objem je merané v jednotkách nazývaných litre alebo zlomky litrov nazývané mililitre (ml).

Odporúča: