Aké druhy cyprusov existujú?
Aké druhy cyprusov existujú?

Video: Aké druhy cyprusov existujú?

Video: Aké druhy cyprusov existujú?
Video: Штукатурка стен - самое полное видео! Переделка хрущевки от А до Я. #5 2024, Apríl
Anonim

Dva druhy cyprusov nájdené v USA sú holohlavé cyprus (Taxodium distichum) a rybník cyprus (T. distichum).

Otázkou tiež je, koľko rôznych druhov cyprusov existuje?

Tam sú takmer dve desiatky druhy cyprusových stromov v svet však a najsrdečnejšie verzie rásť v Severná Amerika. Medzi a rozsiahla a pestrá skupina Cyprusové stromy , ktoré sa vyznačujú jedinečnými vlastnosťami, a hovor a Domov Spojených štátov amerických je: Leyland Cypress : The rýchlo rastúci exemplár môže dosiahnuť výšku až 50 stôp.

Okrem toho, kde môžete nájsť cyprusy? Plešatý cyprus je domorodec strom na juhovýchod Spojených štátov amerických, ktorý rastie v povodí údolia Mississippi, pozdĺž pobrežia Mexického zálivu a po pobrežnej nížine až do stredoatlantických štátov. Lysé cyprusy sú dobre prispôsobené vlhkým podmienkam pozdĺž brehov riek a močiarov.

Okrem toho, čo produkujú cyprusy?

Plešatý cyprusy rozmnožovať pohlavným rozmnožovaním. Peľ zo samčích kvetov oplodňuje samičie kvety a vyrába životaschopné semená. Plešatý cyprusy sú jednodomé rastliny, čo znamená, že každý strom produkuje samčie aj samičie kvety.

Odkiaľ pochádza cyprus?

The cyprus je synonymom Toskánska, hoci to je nepochádza z Talianska. The cyprus pravdepodobne prišiel do Toskánska pred tisíckami rokov, pravdepodobne s etruskými kmeňmi. Etruskovia si ctili cyprus pretože si mysleli, že má nadprirodzenú moc.

Odporúča: