Sú alkalické kovy a kovy alkalických zemín rovnaké?
Sú alkalické kovy a kovy alkalických zemín rovnaké?

Video: Sú alkalické kovy a kovy alkalických zemín rovnaké?

Video: Sú alkalické kovy a kovy alkalických zemín rovnaké?
Video: Alkalické kovy (SAV) 2024, Smieť
Anonim

záclonka: Všetky alkalických kovov majú elektrón vo svojom vonkajšom obale a všetky kovy alkalických zemín majú dva vonkajšie elektróny. Na dosiahnutie konfigurácie vzácneho plynu, alkalických kovov potrebujú stratiť jeden elektrón (valencia je „jeden“), keďže kovy alkalických zemín potreba odstrániť dva elektróny (valencia je „dva“).

Podobne sa možno pýtať, čo majú spoločné alkalické kovy a kovy alkalických zemín?

Aká dôležitá vlastnosť robiť a alkalické kovy a kovy alkalických zemín majú spoločné ? Alkalické kovy a kovy alkalických zemín oboje mať intenzívna chemická reaktivita na vzduch a vodu. Prečo sú alkalických kovov veľmi reaktívne? Alkalické kovy sú veľmi reaktívne, pretože obsahujú jeden valenčný elektrón.

Po druhé, prečo sa nazývajú kovy alkalických zemín? Oni sú nazývané kovy alkalických zemín pretože oni formulár zásadité roztoky (hydroxidy), keď oni reagovať s vodou. Takže v podstate tento termín zásadité znamená, že roztok má pH vyššie ako sedem a je zásaditý. Periodická tabuľka: Prečo sú skupiny 2A prvky nazývané kovy alkalických zemín ?

Podobne sa môžete opýtať, aký je rozdiel medzi zásadou a zásadou?

Obe majú základné vlastnosti. Po pridaní do vody môžu oba tvoriť roztoky s vyššími hodnotami pH (>pH). Hlavný rozdiel medzi zásadou a zásadou je to? alkálie kovy majú jeden valenčný elektrón, zatiaľ čo zásadité kovy zemín majú dva valenčné elektróny.

Ktorý kov alkalických zemín je najreaktívnejší?

Kovy alkalických zemín . The sú kovy alkalických zemín druhy najreaktívnejší rodina z prvkov . Berýlium, horčík, vápnik, stroncium, bárium a rádium sú lesklé a striebristo biele. Všetky majú nízke hustoty, teploty topenia a teploty varu a majú tendenciu vytvárať roztoky s pH vyšším ako 7.

Odporúča: