Ako sa odlišuje RNA od DNA?
Ako sa odlišuje RNA od DNA?

Video: Ako sa odlišuje RNA od DNA?

Video: Ako sa odlišuje RNA od DNA?
Video: Я вернул его домой. Немецкая овчарка по имени Дом 2024, Smieť
Anonim

V tom sú dva rozdiely rozlíšiť DNA od RNA : (a) RNA obsahuje cukor ribózu, pričom DNA obsahuje mierne rôzne cukrová deoxyribóza (druh ribózy, ktorej chýba jeden atóm kyslíka) a (b) RNA má nukleobázu uracil, zatiaľ čo DNA obsahuje tymín.

Podobne sa kladie otázka, ako sa líši RNA od DNA?

Štrukturálne rozdiely DNA znamená deoxyribonukleovú kyselinu, zatiaľ čo RNA znamená ribonukleovú kyselinu. DNA , teda nesie deoxyribózový cukor a RNA obsahuje ribózový cukor. RNA obsahuje dusíkaté zásady podobné DNA , ale robí neobsahuje tymín.

Okrem toho, ako sa RNA vyrába z templátu DNA? Transkripcia je proces, pri ktorom sa gén DNA sekvencia sa skopíruje (prepíše), aby sa vytvorila RNA molekula. RNA polymeráza využíva jeden z DNA vlákna ( šablóna prameň) ako a šablóna urobiť nový, doplnkový RNA molekula. Transkripcia končí procesom nazývaným terminácia.

Aké sú teda 4 hlavné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dlhý polymér s deoxyribózou a fosfátovým skeletom. Majúci štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a tymín. RNA je polymér s ribózovým a fosfátovým hlavným reťazcom. Štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a uracil.

Ako prechádza DNA do RNA?

DNA do RNA Prepis. The RNA na ktoré informácie je prepísané je posol RNA (mRNA). Proces spojený s RNA polymeráza je uvoľniť sa DNA a vybudovať reťazec mRNA umiestnením na rastúcu molekulu mRNA bázu komplementárnu s bázou na templátovom reťazci DNA.

Odporúča: