Ako sa líšia DNA a RNA?
Ako sa líšia DNA a RNA?

Video: Ako sa líšia DNA a RNA?

Video: Ako sa líšia DNA a RNA?
Video: What is DNA and How Does it Work? - Basics of DNA 2024, Smieť
Anonim

DNA je dvojvláknová molekula, zatiaľ čo RNA je jednovláknová molekula. DNA je stabilný v alkalických podmienkach, pričom RNA nie je stabilný. DNA a RNA párovanie základne je mierne rôzne odkedy DNA používa zásady adenín, tymín, cytozín a guanín; RNA používa adenín, uracil, cytozín a guanín.

V súvislosti s tým, aké sú 4 hlavné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dlhý polymér s deoxyribózou a fosfátovým skeletom. Majúci štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a tymín. RNA je polymér s ribózovým a fosfátovým hlavným reťazcom. Štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a uracil.

Následne je otázkou, aký je rozdiel medzi kvízom DNA a RNA? Páči sa mi to DNA , RNA sa skladá z 5-uhlíkového sacharidu, fosfátovej skupiny a dusíkatej bázy. RNA je rôzne od DNA je tromi spôsobmi: (1) cukor v RNA je ribóza nie dioxyribóza; (2) RNA je vo všeobecnosti jednovláknový a nie dvojvláknový; a (3) RNA obsahuje uracil namiesto tymínu.

Aké sú teda tri základné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dvojvláknový, pričom RNA je jednovláknová. RNA obsahuje ribózu ako cukor, kým DNA obsahuje deoxyribózu. tiež tri dusíkatých báz sú rovnaké v dvoch typoch (adenín, cytozín a guanín), ale DNA zatiaľ čo obsahuje tymín RNA obsahuje uracil.

Akých je 5 rozdielov medzi DNA a RNA?

DNA obsahuje cukor deoxyribózu, pričom RNA obsahuje cukor ribózu. DNA a RNA párovanie báz je od r mierne odlišné DNA používa zásady adenín, tymín, cytozín a guanín; RNA používa adenín, uracil, cytozín a guanín. Uracil sa líši od tymínu tým, že mu na kruhu chýba metylová skupina.

Odporúča: