Ako rozlíšite DNA od RNA?
Ako rozlíšite DNA od RNA?

Video: Ako rozlíšite DNA od RNA?

Video: Ako rozlíšite DNA od RNA?
Video: Я вернул его домой. Немецкая овчарка по имени Дом 2024, Apríl
Anonim

Existujú dva rozdiely že odlíšiť DNA od RNA : (a) RNA obsahuje cukor ribózu, pričom DNA obsahuje mierne odlišný cukor deoxyribózu (typ ribózy, ktorému chýba jeden atóm kyslíka) a (b) RNA má nukleobázu uracil, zatiaľ čo DNA obsahuje tymín.

Podobne sa kladie otázka, aké sú 4 hlavné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dlhý polymér s deoxyribózou a fosfátovým skeletom. Majúci štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a tymín. RNA je polymér s ribózovým a fosfátovým hlavným reťazcom. Štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a uracil.

Podobne, ktoré výroky odlišujú DNA a RNA, zaškrtnite všetky platné? 2 správne Vyhlásenia sú " DNA používa deoxyribózu a RNA používa ribózu“(označené prvým písmenom každý ) a " DNA má tymín a RNA má uracil“(uracil sa nenachádza v DNA a tymín sa v nich nenachádza RNA .)

V čom sú RNA a DNA podobné a odlišné?

RNA je trochu podobný do DNA ; obe sú nukleové kyseliny báz obsahujúcich dusík spojené cukrovo-fosfátovou kostrou. Ako sa vôbec líšia štrukturálne a funkčné rozdiely RNA od DNA . štrukturálne, RNA je jednovláknový kde as DNA je dvojvláknový. DNA má Tymín, kde as RNA má uracil.

Akých je 5 rozdielov medzi DNA a RNA?

DNA obsahuje cukor deoxyribózu, pričom RNA obsahuje cukor ribózu. DNA a RNA párovanie báz je od r mierne odlišné DNA používa zásady adenín, tymín, cytozín a guanín; RNA používa adenín, uracil, cytozín a guanín. Uracil sa líši od tymínu tým, že mu na kruhu chýba metylová skupina.

Odporúča: