Aká je dĺžka oblúka kruhu?
Aká je dĺžka oblúka kruhu?

Video: Aká je dĺžka oblúka kruhu?

Video: Aká je dĺžka oblúka kruhu?
Video: DĹŽKA KRUŽNICOVÉHO OBLÚKA - ako ju vypočítam? 2024, Smieť
Anonim

An oblúk kruhu je "časť" obvodu kruh . The dĺžka oblúka je jednoducho dĺžka svojej "časti" obvodu. Napríklad an oblúk miera 60º je jedna šestina kruh (360º), takže dĺžka z toho oblúk bude jedna šestina obvodu kruh.

Tiež je potrebné vedieť, ako zistíte dĺžku oblúka kruhu?

Komu nájsť dĺžku oblúka , začnite rozdelením oblúkové stredový uhol v stupňoch o 360. Potom toto číslo vynásobte polomerom kruh . Nakoniec toto číslo vynásobte 2 × pi to Nájsť a dĺžka oblúka.

Podobne, čo je oblúk kruhu? Oblúk Kruhu . The oblúk kruhu je časť obvodu a kruh . Vzorec na nájdenie oblúk dĺžka v radiánoch je kde r je polomer kruh a θ je miera stredového uhla v radiánoch.

Ako zistíte dĺžku vedľajšieho oblúka kruhu?

A kruh je 360° dookola; teda ak rozdelíte an oblúkové stupňa merajte o 360°, vy Nájsť zlomok z kruhov obvod, ktorý oblúk tvorí. Potom, ak vynásobíte dĺžka celú cestu okolo kruh (ten kruhov obvod) týmto zlomkom získate dĺžka popri oblúk.

Aký je vzorec pre obvod?

Na výpočet obvodu a kruh použite vzorec C = πd, kde "C" je obvod, "d" je priemer a π je 3,14. Ak máte namiesto priemeru polomer, vynásobte ho 2, aby ste dostali priemer. Môžete tiež použiť vzorec pre obvod a kruh pomocou polomeru, ktorý je C = 2πr.

Odporúča: