Je PH chemická alebo fyzikálna vlastnosť?
Je PH chemická alebo fyzikálna vlastnosť?

Video: Je PH chemická alebo fyzikálna vlastnosť?

Video: Je PH chemická alebo fyzikálna vlastnosť?
Video: Physical vs Chemical Properties 2024, Apríl
Anonim

A chemická vlastnosť je charakteristika, ktorú možno merať iba zmenou látky chemický identity. A chemická vlastnosť nemožno zistiť len dotykom alebo pohľadom na látku. Musí tam byť a chemický zmeňte, aby ste to videli! Niektoré príklady sú: horľavosť, pH a reaktivita s vodou alebo kyselinou.

Je rádioaktivita chemickou alebo fyzikálnou vlastnosťou?

Príklady chemické vlastnosti sú spaľovacie teplo, horľavosť, toxicita atď fyzické vlastníctvo , na druhej strane je niečo, čo možno merať alebo vnímať bez toho, aby sa zmenilo zloženie hmoty. A teda podľa definície chemický a fyzikálne vlastnosti , rádioaktivita je a chemická vlastnosť.

Tiež je hustota chemická alebo fyzikálna vlastnosť? A fyzické vlastníctvo je charakteristika látky, ktorú možno pozorovať alebo merať bez zmeny identity látky. Fyzikálne vlastnosti obsahovať farbu, hustota tvrdosť a body topenia a varu. A chemická vlastnosť opisuje schopnosť látky podstúpiť špecifické chemický zmeniť.

Je teda farba fyzikálnou alebo chemickou vlastnosťou?

Farba . Zmena farba látky nie je nevyhnutne indikátorom a chemický zmeniť. Napríklad zmena farba kovu nemení jeho fyzikálne vlastnosti . Avšak v a chemický reakcia, a farba zmena je zvyčajne indikátorom toho, že prebieha reakcia.

Aký je rozdiel medzi chemickou a fyzikálnou vlastnosťou?

Fyzikálne vlastnosti možno pozorovať alebo merať bez zmeny zloženia hmoty. Fyzikálne vlastnosti sa používajú na pozorovanie a popis hmoty. Chemické vlastnosti sú pozorované len počas a chemický reakciu a tým zmenu látky chemický zloženie.

Odporúča: