Aká je úloha poly A chvosta?
Aká je úloha poly A chvosta?

Video: Aká je úloha poly A chvosta?

Video: Aká je úloha poly A chvosta?
Video: Death Note (2017) Film Explained in Hindi/Urdu | Death Note a.k.a Angel of Death Summarized हिन्दी 2024, Apríl
Anonim

Funkcia . V jadrovej polyadenylácia , a poly(A) chvost sa pridá k RNA na konci transkripcie. Na mRNA, poly(A) chvost chráni molekulu mRNA pred enzymatickou degradáciou v cytoplazme a pomáha pri ukončení transkripcie, exporte mRNA z jadra a translácii.

Následne sa možno tiež spýtať, ako sa poly A chvost pridáva k pre mRNA Aký je účel poly A chvosta?

PAP dodáva približne 10 adenínových nukleotidov k 3' koncu pre - mRNA molekula. Pridanie krátkeho poly(A) chvost umožňuje viazanie poly (A) väzbový proteín (PABII) k chvost . PABII zvyšuje rýchlosť polyadenylácia , čo následne umožňuje naviazať viac proteínu PABII chvost.

Tiež, koľko je poly A chvost? Poly(A) konce mRNA majú počiatočnú dĺžku 70–80 nukleotidov v kvasinkách a ∼ 250 nukleotidov v cicavčích bunkách. Tieto dlhé chvosty majú stabilizačnú funkciu: Počas cytoplazmatickej životnosti mRNA sa postupne skracujú od svojich 3 koncov.

Niekto sa môže tiež opýtať, ako sa pridáva poly A chvost?

poly-A chvost . The poly-A chvost je dlhý reťazec adenínových nukleotidov, tj pridané na molekulu messenger RNA (mRNA) počas spracovania RNA, aby sa zvýšila stabilita molekuly. Potom enzým tzv poly - Polymeráza dodáva reťazec adenínových nukleotidov k RNA.

Má bakteriálna RNA poly A chvost?

Polyadenylácia je posttranskripčná modifikácia RNA nachádza sa vo všetkých bunkách a v organelách. In baktérie , malý zlomok RNA prístavy oligo(A) chvosty ktoré sú väčšinou kratšie ako 20 As.

Odporúča: