Aká rovnica je vhodná na výpočet tepla produkovaného reakciou HCl NaOH?
Aká rovnica je vhodná na výpočet tepla produkovaného reakciou HCl NaOH?

Video: Aká rovnica je vhodná na výpočet tepla produkovaného reakciou HCl NaOH?

Video: Aká rovnica je vhodná na výpočet tepla produkovaného reakciou HCl NaOH?
Video: Calculations involving heat and specific heat 2024, Smieť
Anonim

Vypočítajte počet mólov bázy, ktoré pridáte na určenie moláru teplo neutralizácie, vyjadrené pomocou rovnica ΔH = Q ÷ n, kde "n" je počet mólov. Predpokladajme napríklad, že pridáte 25 ml 1,0 M NaOH tvojmu HCl do produkovať a teplo neutralizácie 447,78 joulov.

Tiež je potrebné vedieť, aké je reakčné teplo pre HCl a NaOH?

Špecifické Teplo z HCl & NaOH Roztok = 4,017 J/g°C.

Okrem toho, je neutralizácia HCl a NaOH exotermická? Teplo z Neutralizácia : HCl (aq) + NaOH (aq) Reakcia HCl (aq), silná kyselina, s NaOH (aq), silná zásada, je an exotermický reakciu. Hlavnou myšlienkou väčšiny demonštrácií na tému kalorimetrie je šetrenie energie. Energia nemôže byť vytvorená ani zničená, ale môže byť vymenená.

Čo teda produkuje HCl a NaOH?

Napríklad, ak zmiešate kyselina chlorovodíková ( HCl ) s hydroxid sodný ( NaOH ), vznikajúce produkty sú voda (H20) a chlorid sodný (NaCl), ktorý je dobre známy ako kuchynská soľ.

Aké je špecifické teplo HCl?

Ale vo väčšine situácií, keď rozpustená látka ( HCl ) je zriedený, špecifické teplo kapacita rozpúšťadla (vody) bude ovplyvnená len minimálne. Teda, špecifické teplo kapacita zriedeného roztoku HCl je veľmi blízko k špecifické teplo kapacita čistej vody (4,184 J K-1 g-1).

Odporúča: