Čo je Zákon nezávislého sortimentu vysvetlené na príklade?
Čo je Zákon nezávislého sortimentu vysvetlené na príklade?

Video: Čo je Zákon nezávislého sortimentu vysvetlené na príklade?

Video: Čo je Zákon nezávislého sortimentu vysvetlené na príklade?
Video: Вычислительное мышление — информатика для бизнес-лидеров 2016 2024, Marec
Anonim

Zákon nezávislého sortimentu je založený na dihybridnom krížení. Uvádza, že dedičnosť jedného znaku je vždy nezávislý dedenia iných znakov v rámci toho istého jednotlivca. Dobrý príklad z nezávislý sortiment je mendelovský dihybridný kríženec.

Tiež viete, čo je zákon nezávislého sortimentu?

Mendelova zákon nezávislého sortimentu uvádza, že alely dvoch (alebo viacerých) rôznych génov sa triedia do gamét nezávisle jeden od druhého. Inými slovami, alela, ktorú gameta dostane pre jeden gén, neovplyvňuje alelu prijatú pre iný gén.

Následne je otázkou, čo je zákon nezávislého sortimentu triedy 10? The Zákon nezávislého sortimentu uvádza, že pri dihybridnom krížení (skrížení dvoch párov znakov) sa an sortiment z každého páru vlastností je nezávislý toho druhého. Inými slovami, počas tvorby gamét sa jeden pár znakov segreguje od iného páru znakov nezávisle.

Navyše, ako súvisí zákon nezávislého sortimentu s meiózou?

Princíp Nezávislý sortiment popisuje, ako sa líšia gény nezávisle pri vývoji reprodukčných buniek sa od seba oddeľujú. Počas meióza sa páry homológnych chromozómov rozdelia na polovicu za vzniku haploidných buniek a toto oddelenie, resp. sortiment , homologických chromozómov je náhodný.

Prečo je nezávislý sortiment dôležitý?

Je to preto, že gén kódujúci farbu očí sa oddeľuje nezávisle (a náhodne) z génu kódujúceho farbu vlasov počas tvorby gamét (meióza). Nezávislý sortiment génov je dôležité produkovať nové genetické kombinácie, ktoré zvyšujú genetické variácie v rámci populácie.

Odporúča: