Ktorý izotop argónu je najrozšírenejší?
Ktorý izotop argónu je najrozšírenejší?

Video: Ktorý izotop argónu je najrozšírenejší?

Video: Ktorý izotop argónu je najrozšírenejší?
Video: Стабильные и радиогенные изотопы в магматической петрологии - Геохронология и изотопные индикаторы - № 8 | ГЕО ДЕВУШКА 2024, Apríl
Anonim

Takmer všetky argón v zemskej atmosfére je rádiogénny argón -40, pochádzajúce z rozpadu draslíka-40 v zemskej kôre. Vo vesmíre, argón -36 je zďaleka najbežnejší izotop argónu , ako to je najviac ľahko vzniká hviezdnou nukleosyntézou v supernovách.

Okrem toho, ktorý izotop argónu je v prírode najrozšírenejší?

Na Zemi prevažná väčšina argón je izotopový argón -40, ktorý vzniká rádioaktívnym rozpadom draslíka-40, uvádza Chemicool. Ale vo vesmíre, argón vzniká vo hviezdach, keď sa dve jadrá vodíka alebo alfa-častice spájajú s kremíkom-32. Výsledkom je izotopový argón -36.

Podobne, ktoré izotopy argónu 3 sú najrozšírenejšie? Ktorý z troch izotopov argónu je najrozšírenejší: argón-36 argón-38 alebo argón-40? (Tip: atómová hmotnosť argónu je 39,948 amu.)

Možno sa tiež opýtať, ktorý izotop je najrozšírenejší?

Z troch vodíkových izotopy , H-1 je hmotnostne najbližšie k váženému priemeru; preto je to najhojnejšie.

Aké sú bežné izotopy argónu?

argón (18 Ar ) má 26 známe izotopy , od 29 Ar do 54 Ar a 1 izomér (32 m Ar ), z ktorých tri sú stabilné (36 Ar , 38 Ar , a 40 Ar ). Na zemi, 40 Ar tvorí 99,6 % prírodných argón.

Odporúča: