Prečo je horčík menej reaktívny ako sodík?
Prečo je horčík menej reaktívny ako sodík?

Video: Prečo je horčík menej reaktívny ako sodík?

Video: Prečo je horčík menej reaktívny ako sodík?
Video: HEMIJA 8 - Metali, oksidi metala i hidroksidi (baze) - utvrđivanje 2024, Smieť
Anonim

Sodík je a viac elektropozitívny kov, čo znamená, že „nenávidí“elektróny viac ako horčík preto potrebuje menej energie na uvrhnutie elektrónov než horčík robí. To sú hlavné faktory, ktoré vysvetľujú prečo sodík kov je reaktívnejší ako horčík kov!

Tiež sa pýtali, je horčík viac alebo menej reaktívny ako sodík?

Tieto kovy sú menej reaktívne ako susedný alkalický kov. magnézium je menej aktívny než sodík ; vápnik je menej aktívny než draslík; a tak ďalej. Tieto kovy sa stávajú viac aktívny, keď ideme dole v stĺpci. magnézium je viac aktívny než berýlium; vápnik je viac aktívny než horčík ; a tak ďalej.

prečo je horčík vo vode menej reaktívny ako sodík? Sodík je reaktívnejší ako horčík keď sa umiestni do vodného roztoku kvôli rodine, v ktorej sa nachádza. Teda pretože Mg je súčasťou kovov alkalických zemín a považuje sa za veľa menej reaktívne ako akýkoľvek prvok v skupine 1 periodickej tabuľky.

Tiež viete, čo je reaktívnejšie medzi sodíkom a horčíkom?

Takže valenčný elektrón dovnútra sodík je ľahšie darovať, a preto prispieva k vysokej reaktivita . Môžete porovnať hodnotu elektronegativity z oba prvky, sodík je 0,93, zatiaľ čo horčík je 1,31 pre kovy, nižšia elektronegativita znamená reaktívnejší ..

Prečo je berýlium menej reaktívne ako horčík?

Berýlium kov je relatívne nereaktívny pri izbovej teplote, najmä vo svojej masívnej forme. magnézium je viac elektropozitívne než amfotérny berýlium a reaguje viac ľahko s väčšinou nekovov.

Odporúča: