Ako sa vytvárajú spektrá jasných čiar atómami?
Ako sa vytvárajú spektrá jasných čiar atómami?

Video: Ako sa vytvárajú spektrá jasných čiar atómami?

Video: Ako sa vytvárajú spektrá jasných čiar atómami?
Video: Бонни Басслер о том, как общаются бактерии 2024, Apríl
Anonim

to je vyrobené elektrónmi v prvkoch atómov skok do nižších energetických stavov po tom, čo bol nárazom nahor vyrazený zrážkou s iným atóm alebo prichádzajúci fotón alebo elektrón alebo čokoľvek iné. Pritom uvoľňujú svoju dodatočnú energiu vyžarovaním fotónov, zvyčajne jeden fotón na prechod.

Okrem toho, čo sú spektrá jasných čiar?

Definícia svetlý - čiarové spektrum : an emisné spektrum skladajúci sa z svetlé čiary na tmavom pozadí.

Následne je otázkou, čo spôsobuje vznik spektrálnych čiar? Keď sa elektróny pohybujú z vyššej energetickej hladiny na nižšiu, fotóny sú emitované a emisnú čiaru je možné vidieť v spektrum . Absorpcia linky sú viditeľné, keď elektróny absorbujú fotóny a pohybujú sa na vyšších energetických úrovniach. Atóm na najnižšej energetickej úrovni je v základnom stave.

Jednoducho, čo nám čiarové spektrum hovorí o štruktúre atómu?

The čiarové spektrum z an atóm alebo molekula je charakteristická a jedinečná pre atóm /molekula. Teda prítomnosť daného čiarové spektrum je jasným dôkazom toho, že zodpovedajúca atóm /molekula je prítomná v zdroji.

Aké sú 4 svetlé čiary?

The štyri svetlé čiary sú: cukor, múka, jedlá a množstvá. Svetlá čiara Stravovanie je veľmi štruktúrované a oslobodzujúce postoje proti striedmosti. Prijímame model závislosti, pretože pre veľa ľudí, zjedenie aj malého množstva návykového jedla túžbu nezmizne, ale ešte ju zhorší.

Odporúča: