Čo je gram molárny objem?
Čo je gram molárny objem?

Video: Čo je gram molárny objem?

Video: Čo je gram molárny objem?
Video: 🔥 Всё-всё-всё про лямбда-зонды! Зачем нужен этот хитрый кислородный датчик? 2024, Apríl
Anonim

Gram molekulový objem (GMV) resp molárny objem , je objem obsadené jedným gram molekulárnej hmotnosť plynu pri STP (štandardná teplota a tlak).

Okrem toho, čo znamená gram-molárny objem?

The gram molekulového objemu , je objem obsadené jedným Krtko látky pri danej teplote a tlaku. Gram molekulový objem kyslíka pri STP je 22,4l.

Tiež viete, na čo sa používa molárny objem? Jednotka SI molárny objem je kubických metrov na mol (m3/mol). Avšak, pretože to je také veľké objem , ostatné jednotky sú zvyčajne použité . Kubické centimetre na mól (cm3/mol) je používa pevné látky a kvapaliny. Decimetre kubické na mol (dm3/mol) môže byť používa plynov.

Vzhľadom na to, čo je vzorec pre molárny objem?

The Molárny objem , v zastúpení Vm, je objem obsadený jedným mólom látky, ktorou môže byť chemický prvok alebo chemická zlúčenina pri štandardnej teplote a tlaku (STP). Dá sa vypočítať delením Molár hmotnosť (M) hmotnostnou hustotou (ρ).

Čo je to molárne množstvo?

Molárne množstvo - Často je vhodné vyjadriť rozsiahly množstvo (napr. objem , entalpia, tepelná kapacita atď.) ako skutočná hodnota delená látkovým množstvom (počet mólov). Výsledný množstvo sa volá molárny objem , molár entalpia atď.

Odporúča: