Čo je úplný štruktúrny vzorec?
Čo je úplný štruktúrny vzorec?

Video: Čo je úplný štruktúrny vzorec?

Video: Čo je úplný štruktúrny vzorec?
Video: Organic Chemistry Drawing Structures - Bond Line, Skeletal, and Condensed Structural Formulas 2024, Smieť
Anonim

Kompletné štruktúrne vzorce . Kompletné štruktúrne vzorce ukázať všetky atómy v molekule, typy väzieb, ktoré ich spájajú, a ako sú navzájom spojené. Pre jednoduchú molekulu, ako je voda, H2O, molekulový vzorec , sa zmení na H-O-H štruktúrny vzorec.

Tiež, čo je príklad štruktúrneho vzorca?

A chemický vzorec ktorý ukazuje, ako sú atómy tvoriace zlúčeninu usporiadané v molekule. Pre príklad , štruktúrny vzorec aspirínu je CH3COOC6H4COOH, čo naznačuje, že pozostáva z acetylovej skupiny (CH3COO) pripojený ku karboxylovej kyseline (COOH) fenylovej skupiny (C6H4). Porovnaj empiricky vzorec.

Možno sa tiež opýtať, čo je to kondenzovaný štruktúrny vzorec? Zobrazuje všetky atómy, ale vynecháva vertikálne väzby a väčšinu alebo všetky horizontálne jednoduché väzby. Používa zátvorky, aby ukázal, že polyatomické skupiny v a vzorec sú pripojené k najbližšiemu nevodíkovému atómu vľavo.

Tiež vedieť, čo ukazuje štruktúrny vzorec?

A štruktúrny vzorec zobrazuje atómy molekuly v poradí, v akom sú sú viazané. Tiež zobrazuje, ako atómy sú navzájom viazané, napríklad jednoduchá, dvojitá a trojitá kovalentná väzba. Kovalentné väzby sú zobrazené pomocou čiar.

Aký je štruktúrny vzorec h2o?

Pre vodu sa molekula skladá z dvoch atómov vodíka a jedného atómu kyslíka, teda jeho molekulový vzorec je H2O . To tiež predstavuje najjednoduchší pomer atómov v molekule, takže je to empirické vzorec je H2O.

Odporúča: