Čo je imunológia PAMP?
Čo je imunológia PAMP?

Video: Čo je imunológia PAMP?

Video: Čo je imunológia PAMP?
Video: J. Cole - MIDDLE CHILD 2024, Marec
Anonim

S patogénom spojené molekulárne vzory resp PAMP sú molekuly zdieľané skupinami príbuzných mikróbov, ktoré sú nevyhnutné na prežitie týchto organizmov a nenašli sa spojené s bunkami cicavcov. PAMP a DAMP sa viažu na receptory rozpoznávajúce vzory alebo PRR spojené s bunkami tela, aby vyvolali vrodenú imunitu.

Tiež je potrebné vedieť, aké sú príklady PAMP?

Najznámejší príklady PAMP zahŕňajú lipopolysacharid (LPS) gramnegatívnych baktérií; lipoteichoové kyseliny (LTA) grampozitívnych baktérií; peptidoglykán; lipoproteíny generované palmityláciou N-terminálnych cysteínov mnohých proteínov bakteriálnej bunkovej steny; lipoarabinomannan z mykobaktérií; dvojvláknová RNA

Podobne, kde sú PAMP? Cicavčie TLR snímajú molekulárne vzorce spojené s patogénom ( PAMPS ). Zatiaľ čo TLR 1, 2, 4 a 6 sú umiestnené na bunkovom povrchu, TLR, ktoré rozpoznávajú cudzie nukleové kyseliny (TLR 3, 7, 8 a 9), sa nachádzajú hlavne v endoplazmatickom retikule (ER) a/alebo endozómoch [14] (obrázok 13.3).

Čo sú teda PAMP a PRR?

PAMP a PRR . Cytokíny sú rozpustné peptidy, ktoré indukujú aktiváciu, proliferáciu a diferenciáciu buniek imunitného systému. Adaptívna imunita rozpoznáva nekonečné množstvo antigénov prostredníctvom miliónov receptorov na bunkovom povrchu.

Sú PAMP antigény?

antigén . An antigén je akákoľvek molekula, ktorá stimuluje imunitnú odpoveď. Molekulárne vzory spojené s patogénom ( PAMP ) sú malé molekulárne sekvencie, ktoré sa konzistentne nachádzajú na patogénoch, ktoré sú rozpoznávané receptormi podobnými Toll (TLR) a inými receptormi rozpoznávajúcimi vzor (PRR).