Koľko ATP vzniká v cykle kyseliny citrónovej?
Koľko ATP vzniká v cykle kyseliny citrónovej?

Video: Koľko ATP vzniká v cykle kyseliny citrónovej?

Video: Koľko ATP vzniká v cykle kyseliny citrónovej?
Video: Клеточное дыхание: Как клетки получают энергию? 2024, Smieť
Anonim

V eukaryotoch je Krebsov cyklus využíva molekulu acetyl CoA na generovať 1 ATP 3 NADH, 1 FADH2, 2 C02 a 3 H+. Dve molekuly acetyl CoA sú vyrobené pri glykolýze tak celkový počet molekúl vyrobené v cyklus kyseliny citrónovej sa zdvojnásobí (2 ATP 6 NADH, 2 FADH2, 4 C02 a 6 H+).

Zodpovedajúcim spôsobom, koľko ATP sa generuje v kvíze cyklu kyseliny citrónovej?

The vytvára cyklus kyseliny citrónovej 3 molekuly NADH, 1 molekula FADH2 a 1 molekula GTP( ATP ) na acetyl-sCoA, ktorý vstupuje do cyklu . Celkovo teda z každého kola cyklus kyseliny citrónovej približne 10 molekúl Vyrábajú sa ATP.

Tiež viete, koľko ATP sa vyprodukuje v jednom otočení cyklu TCA? Produkty z Cyklus kyseliny citrónovej Každý otočiť z cyklu tvorí tri molekuly NADH a jeden FADH2 molekula. Tieto nosiče sa spoja s poslednou časťou aeróbneho dýchania produkujú ATP molekuly. Jeden GTP alebo ATP je tiež vyrobené v každom cyklu.

Následne je otázkou, koľko ATP sa produkuje glykolýzou a cyklom kyseliny citrónovej?

Glykolýza produkuje 2 ATP , 2 NADH a 2 molekuly pyruvátu: Glykolýza alebo aeróbne katabolické štiepenie glukózy, vyrába energie vo forme ATP , NADH a pyruvát, ktorý sám vstupuje do cyklus kyseliny citrónovej do produkovať viac energie.

Koľko ATP sa tvorí v acetyl CoA v cykle kyseliny citrónovej?

Každý acetyl-CoA poskytuje počas Krebsovho cyklu 3 NADH + 1 FADH2 + 1 GTP (=ATP). Vzhľadom na priemernú produkciu 3 ATP /NADH a 2 ATP/FADH2 pomocou dýchacieho reťazca máte 131 molekúl ATP.

Odporúča: