Prečo je exponent nulovej mocniny 1?
Prečo je exponent nulovej mocniny 1?

Video: Prečo je exponent nulovej mocniny 1?

Video: Prečo je exponent nulovej mocniny 1?
Video: Exponent example 1 | Exponents, radicals, and scientific notation | Pre-Algebra | Khan Academy 2024, Marec
Anonim

No, je to jediné číslo, ktoré možno vynásobiť akýmkoľvek iným číslom bez toho, aby sa toto iné číslo zmenilo. Takže dôvod, prečo akékoľvek číslo na nulový výkon je jeden je preto, že akékoľvek číslo na nulový výkon je len produktom žiadnych čísel, čo je multiplikatívna identita, 1.

Čo sa potom zvýši na akúkoľvek mocninu?

Platí pravidlo, že akýkoľvek číslo zdvihnutý k moc z 0 rovná sa 1. Takže ak je 2 alebo 1 000 000 zdvihnutý k moc z 0 rovná sa 1.

Tiež viete, prečo je mocnina 0 až 0 nedefinovaná? Neexistuje spôsob, ako určiť, čo je x. teda 0 / 0 sa považuje za neurčitý*, nie nedefinované . Ak sa pokúsime použiť vyššie uvedenú metódu s nulou ako základom, aby sme určili, aká nula je nula moc bolo by, okamžite sa zastavíme a nemôžeme pokračovať, pretože to vieme 0 ÷ 0 ≠ 1, ale je neurčitý.

Okrem toho, čo znamená 10 na mocninu 0?

Moc z 10 , v matematike ľubovoľný z celočíselných (celočíselných) exponentov čísla 10 . Keď n je menej ako 0 , moc z 10 je číslo 1 n je za desatinnou čiarkou; napríklad, 10 2 je napísané 0.01. Keď n je rovná 0 , moc z 10 je 1; že je , 100 = 1.

Aké je akékoľvek číslo s mocninou 1?

Akékoľvek číslo povýšený na sila jedného rovná sa číslo sám. Akékoľvek číslo povýšený na moc nula, okrem nuly, sa rovná jeden . Toto pravidlo násobenia nám hovorí, že pri násobení dvoma môžeme exponenty jednoducho sčítať právomoci s rovnakým základom.

Odporúča: