Prečo je sf6 oktaedrický?
Prečo je sf6 oktaedrický?

Video: Prečo je sf6 oktaedrický?

Video: Prečo je sf6 oktaedrický?
Video: Is SF6 Beginner Friendly? 2024, Apríl
Anonim

SF6 molekulárna geometria. Hexafluorid sírový má centrálny atóm síry, okolo ktorého je možné vidieť 12 elektrónov alebo 6 elektrónových párov. Teda, SF6 elektrónová geometria sa považuje za oktaedrický . Všetky väzby F-S-F majú 90 stupňov a nemá žiadne osamelé páry.

Prečo je sf6 nepolárny?

SF6 má oktaedrickú molekulovú geometriu, čo znamená, že molekula síry má okolo seba šesť atómov fluóru. Zatiaľ čo každá jednotlivá väzba je polárna, neexistuje žiadny čistý efekt, čo znamená, že molekula áno nepolárne . Pretože existuje šesť atómov fluóru, znamená to, že každý atóm je od svojich susedov vzdialený 90 stupňov.

Okrem toho, aká je molekulárna geometria pre sf6? The molekulárna geometria SF6 je oktaedrický so symetrickým rozložením náboja okolo centrálneho atómu.

Potom je sf6 kovalentný?

Pretože fluór tvorí silné kovalentný väzby, väzby S-F majú vysoké energie väzby a je ťažké ich pretrhnúť. Pretože okolo atómu síry je toľko atómov fluóru, je dobre chránený aj pred útočiacimi molekulami.

Aká je hybridizácia sf6?

Atóm S v SF6 podstúpi sp3d2 hybridizácia ktorý zahŕňa jeden orbitál s, tri orbitály p a dva orbitály d. Výsledný hybrid je nasledovný.

Odporúča: