Ako určíte aktívne miesto enzýmu?
Ako určíte aktívne miesto enzýmu?

Video: Ako určíte aktívne miesto enzýmu?

Video: Ako určíte aktívne miesto enzýmu?
Video: Что будет, если УКУСИТ КЛЕЩ? Как КУСАЕТ КЛЕЩ? 5 Способов Вытащить Клеща 2024, Apríl
Anonim

ÚVOD. Aktívne miesta sú oblasti zvyčajne na povrchu enzýmy špeciálne modelované prírodou počas evolúcie, ktoré buď katalyzujú reakciu alebo sú zodpovedné za substrát viazanie . The aktívna stránka možno teda rozdeliť na dve časti, medzi ktoré patrí katalytické miesto a substrát väzobné miesto (1).

Okrem toho, ako nájdete aktívne miesto enzýmu?

V biológii, aktívna stránka je oblasť an enzým kde sa molekuly substrátu viažu a podliehajú chemickej reakcii. The aktívna stránka pozostáva zo zvyškov, ktoré tvoria dočasné väzby s podkladom (spoj stránky ) a zvyšky, ktoré katalyzujú reakciu tohto substrátu (katalytické stránky ).

Po druhé, aká je úloha aktívneho miesta enzýmu? Substrát je látka alebo molekula, na ktorej je an enzýmové funkcie . Tieto vrecká obsahujú aktívna stránka , čo je oblasť an enzým kde sa substrát viaže a prebieha chemická reakcia miesto . V aktívna stránka , aminokyseliny z enzým proteín sa naviaže na substrát.

Tiež je potrebné vedieť, ako nájdete aktívne miesto proteínu?

Ak chcete zobraziť tieto aktívne stránky , skryte všetky objekty načítané do PyMol pomocou príkazu „hide“. Zastupovať celé bielkoviny s povrchovým znázornením, nastavenie s 50% priehľadnosťou. Vyberte objekt bielkoviny molekula, ukázať ? povrch otočí celok bielkoviny molekuly do povrchovej reprezentácie.

Aké aminokyseliny sa bežne nachádzajú v aktívnom mieste?

beta-alanín – jediný prirodzene sa vyskytujúci beta aminokyselina . arginín - Aminokyselina často používané pri aktívne stránky enzýmov. Asparagín - amidový derivát asparágovej kyseliny kyselina . Aspartát Kyselina - Dôležitý medziprodukt v citróne kyselina cyklu.

Odporúča: