Aké sú produkty reakcií svetla a tmy?
Aké sú produkty reakcií svetla a tmy?

Video: Aké sú produkty reakcií svetla a tmy?

Video: Aké sú produkty reakcií svetla a tmy?
Video: СУПЕРФРУКТЫ! 2024, Apríl
Anonim

Rozdiel medzi reakciou svetla a tmy

Svetelná reakcia Temná reakcia
Konečné produkty sú ATP a NADPH. Konečným produktom je glukóza. ATP a NADPH pomáhajú pri tvorbe glukózy.
Molekuly vody sa delia na vodík a kyslík. Vyrába sa glukóza. Co2 sa využíva pri reakcii v tme.

Jednoducho, aké sú produkty temných reakcií?

Tmavá reakcia sa vyskytuje mimo tylakoidov. Pri tejto reakcii sa energia z ATP a NADPH sa používajú na opravu oxid uhličitý ( CO2 ). Produktmi tejto reakcie sú molekuly cukru a iné organické molekuly potrebné pre funkciu buniek a metabolizmus.

Možno sa tiež pýtať, čo sú svetlé a tmavé reakcie? Svetelné reakcie potrebu svetlo na produkciu molekúl organickej energie (ATP a NADPH). Iniciujú ich farebné pigmenty, najmä zelené chlorofyly. Temné reakcie využiť tieto molekuly organickej energie (ATP a NADPH). Toto reakciu Cyklus sa tiež nazýva Calvin Benisonov cyklus a vyskytuje sa v stróme.

Podobne sa kladie otázka, aké sú konečné produkty reakcie svetla a tmy?

Existujú dva konečné produkty z svetelná reakcia fotosyntézy, ATP a NADPH. Tieto molekuly vznikajú počas cyklickej a necyklickej fotofosforylácie reakcie . Toto sú Produkty ktoré sa používajú v temné reakcie.

Aké sú produkty svetelnej fázy?

V tomto cykle ATP a NADPH, produkovaný v štádiu svetla, poskytujú energiu a elektróny na zmenu oxid uhličitý (CO2) na molekuly sacharidov (CH O). Hoci sa toto štádium nazýva štádium tmy, vyskytuje sa vo svetle a tiež v tme, pokiaľ sú produkty svetlej fázy stále dostupné.

Odporúča: