Čo znamenajú písmená a čísla v chemickom vzorci?
Čo znamenajú písmená a čísla v chemickom vzorci?

Video: Čo znamenajú písmená a čísla v chemickom vzorci?

Video: Čo znamenajú písmená a čísla v chemickom vzorci?
Video: TOP 10 Tajné funkce mobilu o kterých 90% lidí neví 2024, Smieť
Anonim

The písmená v chemický vzorec sú symboly pre konkrétne prvky. The písmená ukazujú, že obsahuje vodík, síru a kyslík a čísla ukazujú, že v molekule sú dva atómy vodíka, jeden atóm síry a štyri atómy kyslíka.

Čo teda znamenajú čísla v chemickom vzorci?

Malý číslo za každým prvkom symbol označuje číslo atómov každého prvku v a chemický vzorec . Ak nie je číslo , predpokladá sa, že existuje iba jeden z týchto prvkov. Veľký číslo pred zlúčeninou označuje, koľko jednotiek má táto zlúčenina.

Čo okrem vyššie uvedeného znamená malé číslo za prvkom? The malé číslo vidíte napravo od symbolu pre an element sa nazýva dolný index. To číslo označuje číslo atómov toho element prítomný v zlúčenine. Pri vyvažovaní rovnice môžete zmeniť koeficienty, ale nie dolné indexy.

Tiež sa pýtali, čo znamenajú jednotlivé písmená a čísla v c6h12o6?

Čítanie chemických rovníc: V nasledujúcej rovnici pre fotosyntézu: 6CO2+12 H2O + svetlo → C6H1206 +602 + 6H20 čísla a písmená zapísané spolu sú molekuly (6CO2). Nie číslo znamená jeden atóm. Pre CO2 je jeden atóm uhlíka a dva atómy kyslíka.

Čo je všeobecný vzorec v chémii?

A všeobecný vzorec je typ empirického vzorec ktorý predstavuje zloženie akéhokoľvek člena celej triedy zlúčenín. Každý člen triedy parafínových uhľovodíkov je napríklad zložený z vodíka a uhlíka, pričom počet atómov vodíka je vždy dva…

Odporúča: