Ako sa rezistory správajú v sérii a paralelne?
Ako sa rezistory správajú v sérii a paralelne?

Video: Ako sa rezistory správajú v sérii a paralelne?

Video: Ako sa rezistory správajú v sérii a paralelne?
Video: Как измерить любое напряжение постоянного тока с Arduino ARDVC-01 2024, Apríl
Anonim

Každý odpor v séria obvodom preteká rovnaké množstvo prúdu. Každý odpor v paralelný obvod má rovnaké plné napätie zdroja aplikovaného naň. Prúd pretekajúci každým odpor v paralelný obvod sa líši v závislosti od odporu.

Okrem toho, čo sa stane, keď sú rezistory zapojené paralelne?

Rezistory v paralelný - Kedy rezistory sú zapojené paralelne , napájací prúd sa rovná súčtu prúdov cez každý z nich odpor . Kedy rezistory sú zapojené paralelne , majú rovnaký potenciálny rozdiel.

Následne je otázkou, prečo je prúd rovnaký v sérii? V séria obvod, prúd prúdiaci cez prvky obvodu je rovnaký . Pokles napätia na každom prvku však závisí od hodnoty odporu alebo reaktancie. Odpor bráni toku prúd skrz to.

Podobne sa ľudia pýtajú, ako vypočítate odpory paralelne a sériovo?

Komu vypočítať celkovo odpor z množstva odpory takto zapojený sčítate jednotlivé odpory. To sa vykonáva pomocou nasledujúceho vzorec : Rtotal = R1 + R2 + R3 a tak ďalej. Príklad: Komu vypočítať celkom odpor pre tieto tri odpory v séria.

Je napätie paralelne rovnaké?

A paralelný obvod má dve alebo viac ciest, ktorými prúdi prúd. Napätie je rovnaký cez každú zložku paralelný obvod. Súčet prúdov cez každú cestu je rovný na celkový prúd, ktorý tečie zo zdroja.

Odporúča: