Prečo borovice nestrácajú ihličie?
Prečo borovice nestrácajú ihličie?

Video: Prečo borovice nestrácajú ihličie?

Video: Prečo borovice nestrácajú ihličie?
Video: Экскурсия по СТАРОЙ ШАХТЕ ковбойский обед! Изучение перевала Кроуснест в Белвью, Альберта, Канада 🇨🇦 2024, Marec
Anonim

Evergreen stromy don ' t musieť zahodiť ich listy. Majú veľmi silné listy zvinuté tesne, ako dlhé, tenké ihly . Tento tvar umožňuje evergreenom šetriť vodu, ktorá je potrebná pre fotosyntézu. Pretože majú viac vody ako ich listnaté sesternice, ich listy zostanú zelené a zostanú prilepené dlhšie.

Podobne sa môžete opýtať, strácajú niektoré borovice ihličie?

Všetky stromy s ihly nakoniec bude zhodiť nejaké ihličie . Toto sa stane časti ihličie stromu každý rok. ale tam je malá skupina ihlových ložísk stromy , nazývané listnaté ihličnany, že pokles všetky ich ihly každý rok. Takže ak si myslíte, že máte a borovica , ale to všetko zahodí jeho ihličie každú zimu.

Okrem toho, prečo vždyzelené stromy strácajú ihličie? Jesenná ihla pokles odkazuje na tendenciu evergreeny do kôlňa niektorí z ich starší, vnútorný ihly koncom leta. to je vyvolané počasím a inými faktormi vegetačného obdobia, podobne ako vegetačný spánok. Nedeje sa to teda ako hodinky, ale ono je pomerne pravidelne.

Ak vezmeme do úvahy toto, aký druh borovíc stráca ihličie?

Tamarack (Larix laricina), tiež známy ako americký smrekovec, je veľmi jedinečným členom borovica rodina - taká stráca ihly na jeseň. Iba jeden ďalší ihličnan zdieľa túto listnatú povahu - cyprus holohlavý. Tamarack pochádza z Pensylvánie a možno ho nájsť vo veľkej časti severovýchodných Spojených štátov a Kanady.

Ako dlho ostanú ihličie zelené?

Evergreeny si zvyčajne nechávajú svoje ihly na dva až tri roky. Ak vidíte červenú ihly že sú bližšie k stonke, tie sú tie, ktoré sú pripravuje sa na pád. A to aj napriek evergreenom zostať zelený podľa výskumníka lesov z Minnesotskej univerzity Kylea Gilla počas zimy v podstate hibernujú.

Odporúča: